hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Tallózás a teljes cikkarchívumban
Cikkek száma: 26

(2017-04-25)  
 

Tréningeken és üzleti összejöveteleken néha feltesszük a kérdést: Mi kell ahhoz, hogy a vállalkozásod sikeres legyen? Változatos válaszokat szoktunk kapni: tőke, megfelelő termék, növekvő piac, digitális szemlélet, megfelelő időben a megfelelő helyen lenni… és néha befut az a szó is, hogy: a vásárló.

(2015-12-17)  
 

Jól fogy a kék mintás tányér, még jobban a piros, de ott van a zöld is, mégis beragadt, nem veszik. Vajon miért? Szerették azt a videót, de vajon melyik rész tetszett a legjobban? Honnan tudja a LinkedIn, hogy pont új állás után akarok nézni? És pont arra gondoltam, amire ők… Számos kérdés az internet mindkét oldalán, amire pontos választ ad a Big Data!

(2015-04-08)  
rovatok >> menedzsment&  

Az utóbbi évek változásokat idéztek elő a cégeknél és a nekik szolgáltatást nyújtó tanácsadó vállalatok módszereiben is. Mind a módszer, mind az eredmény elterjesztése megváltozott…

(2015-04-03)  
 

Válaszol: Torma Kálmán vezetési tanácsadó, szervezetpszichológus, a BME TTK munka- és szervezetpszichológiai szakképzés, ELTE BTK pedagógiai pszichológus szakképzés oktatója 
- Teljes cikk!

(2015-03-13)  
rovatok >> marketing&  

A Facebook behálózza mindennapjainkat, akár magáncélra használjuk, akár a
munkánkat támogatjuk vele. Ennek a furcsa, online és offline világ közötti közösségi
szimbiózisnak nagyon sok előnye van, de komoly kockázatokat is rejt. - Teljes cikk!

(2015-02-20)  
 

„Mi a tolókocsi legnagyobb előnye? Az, hogy mindig van ülőhely” – ha ezt a viccet a villamoson halljuk, azt gondoljuk mesélőjéről, hogy egy érzéketlen tuskó. De mi van, ha egy kerekesszékes meséli? Nevetünk rajta? És vajon ő ezen nem sértődik meg? - Teljes cikk!

(2015-01-16)  
rovatok >> stb&  

A coaching jó eszköz arra, hogy tanuljunk magunkról, fejlődjünk és eltérjünk a megszokott működésünktől. A coaching a változás katalizátora. - Teljes cikk!

(2014-12-30)  
rovatok >> menedzsment&  

„Ó, én tudok korán is menni” – mondtam nagy büszkén,amikor a Le Meridien Budapest új igazgatójával, Simone Dulies-zal készülő interjú időpontját egyeztettem. „Jöjjön nyugodtan, az igazgató asszony reggel hattól már dolgozik” – hangzott a válasz. - Teljes cikk!

(2014-12-09)  
 

A jelen kor sajátos jellemzői, azaz a gyors változások, az innovációra és a folyamatos
önfejlesztésre való igény miatt a mai kor emberének érettsége elsősorban a rugalmas gondolkodásban fejezhető ki. Teszt!

(2014-12-08)  
rovatok >> menedzsment&  

Érzékelhetjük, hogy a kisebb, specifikusabb csoportokban könnyebb az együttműködés, és hatékonyabb a munkamorál – de miért van ez? - Teljes cikk!

(2014-11-28)  
rovatok >> gazdaság&  

Mennyire különböznek a férfiak és a nők? Másként gondolkodnak-e, másként beszélgetnek-e és ha igen, akkor hogyan találnak közös hangot?

(2014-11-19)  
rovatok >> stb&  

A betegségek ellen vitaminokat szedünk, sportolunk, egészségesen élünk. De mit
teszünk a szakmai egészségünkért? 

(2014-11-07)  
rovatok >> menedzsment&  

A legnépszerűbb belső kommunikációs eszközök egyike az úgynevezett leader’s
visit: a vezető megjelenik kollégái körében és beszélget velük, vagy csak beül egy
értekezletre, esetleg beállít valamit a gyártósoron. A kommunikáció a szervezet
mindennapi működésének része, a szervezet pedig hierarchikus rendszer, vagyis
a legfontosabb infó a vezetőtől érkezik. Értékesebb, ha személyesen.

(2014-10-17)  
rovatok >> gazdaság&  

Ha egy kétéves gyerek előtt leejtünk valamit a földre, valószínűleg fel fogja venni nekünk. A segítségre, együttműködésre való hajlam, úgy tűnik, génjeinkben van. Tippek ennek megvalósítására.

(2014-10-03)  
rovatok >> coaching&  

A pszichodráma nagyon jól használható a coachingban: segít a vezetőknek elengedni mindennapi szerepeiket, és spontán, kreatív módon kapcsolódni mélyebb önmagukhoz.
Teljes cikk!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

konyves magazin

Találkozzunk a Facebookon!