hirdetés
hirdetés

Tanácsadás

Hibás előléptetés

Levélírónk úgy érzi, tévedés volt egy munkatársát előléptetnie, és most nem tudja megoldani a szituációt. Torma Kálmán szerint a vezetői döntést, ha sikeres, ha nem, akkor is fel kell vállalni.

hirdetés

 

Ízelítő a cikkünkből:

Vezetőként igyekszem megtalálni a jó embereket, akik igazán hatékonyan tudnak és szeretnek dolgozni. Még változtatni is merek: ha valakiről azt érzem, hogy sokkal többre lenne képes egy másik beosztásban, pozícióban, nem félek előléptetni. Most azonban úgy látszik, nem jól döntöttem, egy munkatársamat előléptettem, és nem működik jól az új pozícióban, többet láttam bele, mint ami benne van, nem alkalmas az új szerepére. Visszaléptetni nem lehet, akkor mit tehetek ebben a helyzetben?

 

Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el.
online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!