hirdetés
hirdetés

Útravaló

Célkitűzés okosan

Nem mindegy, hogyan határozzuk meg a céljainkat, fontos, hogy a célkitűzés „okos”, „tiszta” és „érthető” legyen – coachingeszköz rovatunkban megtanuljuk, pontosan mik ezek a módszerek.

hirdetés

 

Ízelítő a cikkünkből:

Tegyük fel, hogy tudjuk, honnan hova szeretnék eljutni, látjuk az irányt, hogy merre tartunk, és kitűzünk egy célt. Ez egy lényeges pillanat, mert nem mindegy, hogy milyen célt jelölünk ki magunknak.

Fontos, hogy a cél pozitív állítás legyen, olyan megfogalmazás, ami motiváló a számunkra. Semmiképp ne kezdődjön nem szóval, ha valamit el szeretnénk kerülni, akkor fogalmazzuk át az ellenkezőjére, egy kívánatos, elérendő céllá. A fókusz az legyen, amit szeretnénk, és ne az, amit nem szeretnénk.

 

Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el.
online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!