hirdetés
hirdetés

TED

A vérbeli vezető inspirálja az embereket

Simon Sinek TED-előadásában arról beszél, hogy az inspiráló vezető „belülről kifelé” kommunikál, azaz először azt mondja meg, miért is kell azt csinálni, amit, és csak később tér rá a hogyanra.

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

Míg a Wright fivéreknek nem volt se pénzük, se diplomájuk, se kiterjedt sajtókapcsolataik, Samuel Pierpont Langley-nek ez mind megadatott. Ötvenezer dollárt kapott az amerikai hadügyminisztériumtól, a New York Times követte minden lépését, széke volt a Harvard egyetemen, és kapcsolatban állt az összes szakmabeli nagyágyúval.

A Wright fivérek mégis megelőzték, és a hírnév nekik jutott. Vajon miért? Hát épp azért, mert őket nem a hírnév hajtotta. Őket az ügy mozgatta, a cél és a hit. Hittek abban, hogy ha sikerül megépíteniük az első működőképes repülőgépet, akkor megváltoztatják a világot. Ez a hit és lelkesedés átragadt azokra is, akik velük dolgoztak, és vérrel, verejtékkel küzdöttek velük a sikerért, ami 1903. december 17-én be is következett.

A jó vezető inspirál, és az emberek maguktól követik, mert hisznek abban, amiben hisz. „Az embereket nem az győzi meg, amit csinálunk, hanem az, amiért csináljuk” – vallja Sinek.

Szerző: Barta Judit

 Cikkünket teljes terjedelemben az Üzlet&Pszichológia aktuális lapszámának megvásárlásával érheti el. 

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!