hirdetés
hirdetés

TED

A vérbeli vezető inspirálja az embereket

Simon Sinek TED-előadásában arról beszél, hogy az inspiráló vezető „belülről kifelé” kommunikál, azaz először azt mondja meg, miért is kell azt csinálni, amit, és csak később tér rá a hogyanra.

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

Míg a Wright fivéreknek nem volt se pénzük, se diplomájuk, se kiterjedt sajtókapcsolataik, Samuel Pierpont Langley-nek ez mind megadatott. Ötvenezer dollárt kapott az amerikai hadügyminisztériumtól, a New York Times követte minden lépését, széke volt a Harvard egyetemen, és kapcsolatban állt az összes szakmabeli nagyágyúval.

A Wright fivérek mégis megelőzték, és a hírnév nekik jutott. Vajon miért? Hát épp azért, mert őket nem a hírnév hajtotta. Őket az ügy mozgatta, a cél és a hit. Hittek abban, hogy ha sikerül megépíteniük az első működőképes repülőgépet, akkor megváltoztatják a világot. Ez a hit és lelkesedés átragadt azokra is, akik velük dolgoztak, és vérrel, verejtékkel küzdöttek velük a sikerért, ami 1903. december 17-én be is következett.

A jó vezető inspirál, és az emberek maguktól követik, mert hisznek abban, amiben hisz. „Az embereket nem az győzi meg, amit csinálunk, hanem az, amiért csináljuk” – vallja Sinek.

Szerző: Barta Judit

 Cikkünket teljes terjedelemben az Üzlet&Pszichológia aktuális lapszámának megvásárlásával érheti el. 

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!