hirdetés
hirdetés
hirdetés
Könyvajánló

Az emberiség jövője rengeteg mindentől függ, de kétségtelenül sok múlik majd azon, hogy mihez kezd a tehetségeivel. Erre a kérdésre ad választ Csíkszentmihályi Mihály több könyvében is. 

Utak vs tévutak

A pozitív önbecsülés szükséglete a munka világában a legerősebb motiváló erő, sokak szerint erősebb, mint a pénz. De vajon milyen módszerekkel végezhetünk önismereti betekintést?

hirdetés
Könyvbemutató

Részlet a Nem teljes, mégsem hiányos
című könyvből, amely irodalmi pályázat válogatás kötet.

Útravaló

A coaching jó eszköz arra, hogy tanuljunk magunkról, fejlődjünk és eltérjünk a megszokott működésünktől. A coaching a változás katalizátora.  - Teljes cikk!

Valósítsd meg az álmaidat!

Életszakaszok&kihívások lapszámunkban jó néhány korosztály sikereit, buktatóit bemutatjuk.

Dr. Csernus kapcsolati böngészője

Mi a legfontosabb az ideális partnerben? A kérdést sokan feltesszük párkeresésnél, kapcsolatban vagy kapcsolat végén. A velvet.hu arról is ír, hogy ki mit gondol az ideális nőről és az ideális férfiról...

hirdetés
TED

Simon Sinek TED-előadásában arról beszél, hogy az inspiráló vezető „belülről kifelé” kommunikál, azaz először azt mondja meg, miért is kell azt csinálni, amit, és csak később tér rá a hogyanra.

A szakmai kiégés

A betegségek ellen vitaminokat szedünk, sportolunk, egészségesen élünk. De mit
teszünk a szakmai egészségünkért? 
Teljes cikk!

Könyvajánló

„Amikor az én veszélybe kerül, előfordulhat, hogy védekezésre szorul: részekre esik szét, és az énrészek hierarchikus rendszert építenek fel.”

Híres kísérlet

Kognitív disszonancia, amikor mást csinálunk, mint amit belső értékrendünk szerint jónak tartunk, majd ezt a belső feszültséget igyekszünk különböző módszerekkel feloldani. 

Útravaló: coaching eszköz

A konfliktus szó a latin confligere szóból ered, ami azt jelenti, hogy összeütközni. Mi az, ami összeütközhet? 

Testbeszédünk hatásai

Amy Cuddy szociálpszichológus arra volt kíváncsi, hogy nonverbális jelzéseink saját magunkat, gondolatainkat, érzéseinket is képesek-e befolyásolni,?

A játékelmélet területe

Mit tanulhatnak a híres fogolydilemmából például egy cég értékesítői és a vezetőik?
Érdekes tanulságok az emberi viselkedésről. 

Kérdése van? Segítünk!

„Egyik beosztottam rendszeresen elsírja magát, amikor a munkájáról beszélgetünk, ettől én teljesen megzavarodom” – kezdi levélírónk. Kérdése van? Segítünk!

Aki válaszol: Torma Kálmán, vezetési tanácsadó, szervezetpszichológus, a BME munka- és szervezetpszichológiai oktatója.

Coachingeszközök

Két coachingeszközt mutatunk be, amelyek alkalmasak belső játszmáink, régóta rögzült szokásaink, hiedelmeink feltérképezésére. 

Könyvajánló

Barbara Fredrickson, a pozitív pszichológia egyik legnagyobb alakja új könyvében radikálisan új gondolatot mutat be.

Könyvajánló

Sok anyában felmerül, hogy az otthon töltött hónapok, évek alatt saját vállalkozást indítson; Vida Ágnes könyve ebben segít praktikus tanácsokkal, az ötlettől a megvalósításig.

TED

Brené Brown előadásában arról beszél, hogy az innováció, a kreativitás és a változás forrása nem más, mint a sebezhetőség, azaz hogy merjünk érzelmi kockázatot vállalni.

Tanácsadás

Levélírónk úgy érzi, tévedés volt egy munkatársát előléptetnie, és most nem tudja megoldani a szituációt. Torma Kálmán szerint a vezetői döntést, ha sikeres, ha nem, akkor is fel kell vállalni.

Híres kísérlet

Mi történik, ha egy híres hegedűművész a Stradivarijával együtt utcazenésznek áll? A szomorú tény, hogy valószínűleg észre sem vesszük, derül ki ebből a híres kísérletből.

Esettanulmány

Esettanulmányunk alanyának megszűnt az állása, és a karrierváltásban coach segítségét kérte: megtanulta azonosítani erősségeit, és felülkerekedni korlátozó hiedelmein.

Útravaló

Nem mindegy, hogyan határozzuk meg a céljainkat, fontos, hogy a célkitűzés „okos”, „tiszta” és „érthető” legyen – coachingeszköz rovatunkban megtanuljuk, pontosan mik ezek a módszerek.

Híres kísérlet

Zimbardo böntönkísérlete sok mindenkinek ismerős lehet. De kérdés, hogy mit kezdjünk annak megdöbbentő tanulságával, és főleg mit kezdjünk ezzel egy munkahelyi környezetben. 

TED

Ha élesíteni akarjuk a gondolkozást és gyorsítani a kreativitást, akkor az ösztönzőkkel épp az ellenkező hatást érjük el. A szabadság néha többet ér - vallja Dan Pink „menedzsmentguru”.

hirdetés
hirdetés

Ritkán osztok meg magammal vagy a családommal kapcsolatos információt a Facebookon, elég erős hatás kell érjen ahhoz, hogy az éterbe kiáltsam a gondolataimat. Azért persze előfordul. Néhány évvel ezelőtt például emlékszem, hogy ügyet kellett intéznem, több lépcsőben, egymásra épülő folyamatokat banknál, kormányablaknál és az ELMŰ-nél. Már előre fáztam az egésztől, és biztos voltam benne, hogy úgysem sikerül kipipálni egy menetben mindent, annak ellenére, hogy minden hivatalos papír nálam lesz, ami csak létezik, és ráadásul órákat fogok várni mindenhol. A komoly kihívásnak tűnő ügyintézés annyira flottul ment, hogy el sem akartam hinni. Tovább...

konyves magazin


Tekintse meg kiadónk új ingyenes magazinját!


A Könyves című magazint a jól ismert Könyvesblog stábja készíti a Professional Publishing Hungary kiadóval közösen.

Találkozzunk a Facebookon!