hirdetés
hirdetés
hirdetés
Új, szexi álláshirdetői trendek

Manapság új leckét tanulnak a cégek: már nemcsak a fogyasztók felé, hanem a potenciális munkavállalók felé is márkát kell építeni, hogy a munkavállalók krémjét kapják meg.

Csak pozitívan!

Az utóbbi évek változásokat idéztek elő a cégeknél és a nekik szolgáltatást nyújtó tanácsadó vállalatok módszereiben is. Mind a módszer, mind az eredmény elterjesztése megváltozott…

hirdetés
„Nyelvében él a nemzet”

Himnuszunk hat versszakából kettő a korai dicső múltat, négy pedig a „bűneink” miatt ránk szakadt vészterhes történelmet idézi meg. 

Reggel 6-tól este 9-ig

„Ó, én tudok korán is menni” – mondtam nagy büszkén,amikor a Le Meridien Budapest új igazgatójával, Simone Dulies-zal készülő interjú időpontját egyeztettem. „Jöjjön nyugodtan, az igazgató asszony reggel hattól már dolgozik” – hangzott a válasz. - Teljes cikk!

Fiatal vezetők kihívásai

Komolyan vesznek egy huszonéves cégvezetőt? Mi jelenthet még motivációt, ha a harmincötödik születésnapunk előtt többet értünk el, mint más a nyugdíja évéig?

Híres kísérletek

Érzékelhetjük, hogy a kisebb, specifikusabb csoportokban könnyebb az együttműködés, és hatékonyabb a munkamorál – de miért van ez? - Teljes cikk!

hirdetés
Vezetőnek születni kell?

Hiezl Józseffel, az EDF DÉMÁSZ volt vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk, aki a jó emberismeretet és a bizalmat jelöli meg a sikeres vezető fő tulajdonságaiként.

Vezetőként rosszul csináljuk?

A vezetők gyakran panaszkodnak arra, hogy nem tudnak vagy mernek nekik visszajelzést adni, pedig a visszajelzés mindenhol jelen van. Miből vehetjük észre, hogy valamit rosszul csinálunk? 

Thomas Chamorro - Premuzic interjú

Ez a tuti módszer, amivel kiválasztható a megfelelő ember a megfelelő feladatra? Dr. Thomas Chamorro-Premuzicot, a UCL üzletipszichológia-professzorát kérdeztük a személyiségtesztekről.

A hatékony vezetés buktatói

Arról kevesebb szó esik, hogy vajon mik azok a tényezők, amelyek eredendő buktatói, nehézségei, gyengeségei lehetnek bizonyos vezetőknek.

A tiszta kommunikáció ereje

Az „állatos” tréningeken a résztvevők őszinte és egyértelmű visszajelzést kapnak saját viselkedésükre. Hogy néz ki egy ilyen tréning, és mit tudhatunk meg itt önmagunkról?

Tanácsadás

Torma Kálmán vezetési tanácsadó, szervezetpszichológus, a BME TTK munka- és szervezetpszichológiai szakképzés, ELTE BTK pedagógiai pszichológus szakképzés oktatója évek óta válaszol olvasóink kérdéseire magas szakmai kompetenciával. 

Kérdése van? Írja meg: upszi@upszi.hu

Rendszeresen el kell ismerni a beosztottak érdemeit

A legnépszerűbb belső kommunikációs eszközök egyike az úgynevezett leader’s visit: a vezető megjelenik kollégái körében és beszélget velük... Teljes cikk!

Milyen vezető vagy?

Átfogó képet ad a vezetőről. Célja, hogy segítse a vezetőt teljesítményének megítélésében, ezáltal „erősségei” és „gyengeségei” feltárásában. A teszt informatív, azt mutatja meg, hogy a tesztben szereplő témakörökben ki, miben gyengébb vagy erősebb. Teljes cikk!

Konfliktus esetén

A vezetők 35 százaléka inkább kiugrik ejtőernyővel, minthogy szembesítse a csapatát egy velük kapcsolatos problémával. Teljes cikk!

Marketing esettanulmány

A XXI. században mindenki jó ár-érték arányban hirdethet és lemérheti annak eredményességét, csak éppen nagyon tisztában kell lenni a praktikákkal ahhoz, hogy valóban megérje.
Teljes cikk!

A vezetők problémái

A stressznek és a konfliktusoknak az egészséges mértéke fontos sikertényező. Kérdés a mérték. Milyen okok miatt stresszelnek legtöbbet a vezetők, és mire figyeljünk vezetőként. 

Call center - pszichológia

Sokan telefonálunk ügyintézőknek nap mint nap és legtöbbször már a várakozástól feszültek leszünk. Pedig néhány apró, kedves, dicsérő mondat csodákra lenne képes…

A konfliktusok forrásai, szintjei

Jó, ha osztályozni tudjuk a konfliktusokat, mert úgy a megoldást is könnyebben megtaláljuk. Cikkünkben nem csak osztályozunk, de tippeket is adunk a megoldáshoz. 

Játszmák konyha- és tárgyalóasztaloknál

A játszmázásnak vannak előnyei is, például izgalmassá tesz helyzeteket, vagy bejósolhatóvá teszi a másik viselkedését. Mégis fontos felismernünk.

Hogyan ismerjük fel, hogyan védekezzünk?

A manipulátor kiváló a játszmákban, és simán rászed bennünket, de ez még nem jelenti azt, hogy tudatosan csinálja. Hogy tudjuk, kivel állunk szemben, érdemes végignézni, mi jellemzi őt.

Az első nő, aki az Év Menedzsere lett

Saját bevallása szerint nem tipikus nő, sosem akart üzlettel foglalkozni, és sosem volt még saját autója. Teljes cikk!

Menedzsment

Az orosz nemzetiségű Alex Arutyunjannal beszéltünk, aki válságmenedzserként abból él, hogy képes felismerni a hazugságot. Hogyan csinálja, és mit tanulhatunk tőle?

Változásmenedzsment

Kevesen képesek arra, hogy jó változásmenedzserek legyenek: speciális képességekkel kell rendelkezniük, amelyek a taktikai, a stratégiai gondolkodás, illetve a rugalmasság.

hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

konyves magazin

Találkozzunk a Facebookon!