hirdetés
hirdetés
hirdetés
Ne csak a szemünknek higgyünk!

A kimutatások szerint a helyzet borús, ha a kompetens vezetői utánpótlásra gondolunk. De mi a hiány oka és hogyan orvosolható?

Nyitott könyv az életünk

Ha bárkire kíváncsiak vagyunk, egyből a Facebookon nézelődünk, pont ahogy a HR-esek is. De mire figyeljünk e böngészés közben HR-esként és munkavállalóként. A profilunk titkai…

hirdetés
Stratégiák konfliktuskezelésre

A Thomas-Kilman teszt alapján ötféle stratégiát választhatunk egy konfliktushelyzetben. Ránk vajon melyik a legjellemzőbb, és melyik lenne az adott helyzetben a legideálisabb?

Gyakorlati teszt a tarsolyunkban

A kérdőív segítségével megtudhatjuk, hogyan viselkedünk olyan helyzetekben, amikor saját szándékunk eltér mások szándékától. A kérdőív 30 mondatpárt tartalmaz. 

Vegyük észre a „vetítést” az állásinterjún!

Hiába áll rendelkezésünkre rengeteg módszer, személyiség- és képességteszt, a személyes beszélgetés sosem fog kimaradni egy felvételi folyamatból. 

Milyen a megbízható állásinterjú?

Hogyan lehet a legmegbízhatóbban megismerni egy állásra jelentkezőt? 

 

hirdetés
Változás

Szervezeti változások során a legtöbb tipikus buktató elkerülhető és maximlaizálható a siker esélye – ennek kulcsa a dolgozók minél szélesebb körű bevonása a folyamatba. 

Karrierváltások

Gusztos Péter alapítványvezető, Márk Szonja cukrász, Wild Judit dizájnékszerész, Kovács Éva Bátor Tábor marketingvezetője, és Mészáros Gábor a chocoMe tulajdonosa – 5 ember 5 életút.

Alakulunk-e a munkahelyünkön?

Személyiségünk sok része formálható és változik akár magától is, más része azonban állandó. De vajon melyek azok a dolgok, amiket egy céges környezet tud változtatni az emberen?

10 perccel az előadás után

Egy prezentáció elkészítésekor sok mindenre kell ügyelni, hogy fenntartsuk a hallgatóság figyelmét. De mennyi ideig is terjed ez a bizonyos figyelem? 

Excel-tábla helyett

Utánajártunk annak, hogy mik azok a tippek trükkök, melyekkel valóban időt lehet megtakarítani. 

Melyikükre van szükségünk?

Kommunikációs készség. Kevés olyan gyakran használt, és ezért valamelyest felszínes
jelentésű kompetencia létezik, mint ez a készség.

Versengés és játszmák helyett

Thomas Gordon egyedülálló gyakorlati készségtárat dolgozott ki, amelynek célja
versengés helyett a hatékony együttműködés erősítése. 

Gondolod amit gondolok!

A szuggesztív kommunikációról az embernek önkéntelenül is olyan fogalmak jutnak az eszébe, mint a manipuláció, a hipnózis vagy éppen Obi-van Kenobi mondata, miszerint „Nem ezeket a robotokat keresik!”                                                                   

Arrogánsak, nagy dumásak

Lopták már meg Ön a saját cégében? Ha igen, ha nem, tanulságokkal szolgál napjaink trükkös csalóinak személyiségleírása. 

Belső vagy külső hajtóerő

A személyiségünk nagy része igen jól mérhető a modern kori tesztekkel, így az is kiderülhet, hogy kit mi motivál. Mi van a pénzen túl…

Csapatszerepek

Mitől lesz az egyik csapat sikeres, a másik eleve kudarcra ítélt? Belbin csapatszereposztásának bemutatása.

Rejtett kapcsolataink

Mi kell a teljesítmény növeléséhez? Mennyit számít, hogy kivel töltjük az ebédszünetet és kihez fordulunk tanácsért?

Üldöző, megmentő, áldozat

Ha többször kerülünk hasonló konfliktusokba, gyanús lehet, hogy egy játszma szereplői: áldozatai vagy előidézői vagyunk.

Világmegváltók

Ha valami elromlott, akkor cseréld le, vegyél újat! – Ez a mai huszonévesek, azaz az Y-generáció jelmondata. Ezt sok idősebb vezető, HR-es is tapasztalja, akiknek nehézséget okoz a fiatalok munkahelyhez kötése. 

hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

konyves magazin

Találkozzunk a Facebookon!