hirdetés
hirdetés
hirdetés
Ne csak a szemünknek higgyünk!

A kimutatások szerint a helyzet borús, ha a kompetens vezetői utánpótlásra gondolunk. De mi a hiány oka és hogyan orvosolható?

Nyitott könyv az életünk

Ha bárkire kíváncsiak vagyunk, egyből a Facebookon nézelődünk, pont ahogy a HR-esek is. De mire figyeljünk e böngészés közben HR-esként és munkavállalóként. A profilunk titkai…

hirdetés
Stratégiák konfliktuskezelésre

A Thomas-Kilman teszt alapján ötféle stratégiát választhatunk egy konfliktushelyzetben. Ránk vajon melyik a legjellemzőbb, és melyik lenne az adott helyzetben a legideálisabb?

Gyakorlati teszt a tarsolyunkban

A kérdőív segítségével megtudhatjuk, hogyan viselkedünk olyan helyzetekben, amikor saját szándékunk eltér mások szándékától. A kérdőív 30 mondatpárt tartalmaz. 

Vegyük észre a „vetítést” az állásinterjún!

Hiába áll rendelkezésünkre rengeteg módszer, személyiség- és képességteszt, a személyes beszélgetés sosem fog kimaradni egy felvételi folyamatból. 

Milyen a megbízható állásinterjú?

Hogyan lehet a legmegbízhatóbban megismerni egy állásra jelentkezőt? 

 

hirdetés
Változás

Szervezeti változások során a legtöbb tipikus buktató elkerülhető és maximlaizálható a siker esélye – ennek kulcsa a dolgozók minél szélesebb körű bevonása a folyamatba. 

Karrierváltások

Gusztos Péter alapítványvezető, Márk Szonja cukrász, Wild Judit dizájnékszerész, Kovács Éva Bátor Tábor marketingvezetője, és Mészáros Gábor a chocoMe tulajdonosa – 5 ember 5 életút.

Alakulunk-e a munkahelyünkön?

Személyiségünk sok része formálható és változik akár magától is, más része azonban állandó. De vajon melyek azok a dolgok, amiket egy céges környezet tud változtatni az emberen?

10 perccel az előadás után

Egy prezentáció elkészítésekor sok mindenre kell ügyelni, hogy fenntartsuk a hallgatóság figyelmét. De mennyi ideig is terjed ez a bizonyos figyelem? 

Excel-tábla helyett

Utánajártunk annak, hogy mik azok a tippek trükkök, melyekkel valóban időt lehet megtakarítani. 

Melyikükre van szükségünk?

Kommunikációs készség. Kevés olyan gyakran használt, és ezért valamelyest felszínes
jelentésű kompetencia létezik, mint ez a készség.

Versengés és játszmák helyett

Thomas Gordon egyedülálló gyakorlati készségtárat dolgozott ki, amelynek célja
versengés helyett a hatékony együttműködés erősítése. 

Gondolod amit gondolok!

A szuggesztív kommunikációról az embernek önkéntelenül is olyan fogalmak jutnak az eszébe, mint a manipuláció, a hipnózis vagy éppen Obi-van Kenobi mondata, miszerint „Nem ezeket a robotokat keresik!”                                                                   

Arrogánsak, nagy dumásak

Lopták már meg Ön a saját cégében? Ha igen, ha nem, tanulságokkal szolgál napjaink trükkös csalóinak személyiségleírása. 

Belső vagy külső hajtóerő

A személyiségünk nagy része igen jól mérhető a modern kori tesztekkel, így az is kiderülhet, hogy kit mi motivál. Mi van a pénzen túl…

Csapatszerepek

Mitől lesz az egyik csapat sikeres, a másik eleve kudarcra ítélt? Belbin csapatszereposztásának bemutatása.

Rejtett kapcsolataink

Mi kell a teljesítmény növeléséhez? Mennyit számít, hogy kivel töltjük az ebédszünetet és kihez fordulunk tanácsért?

Üldöző, megmentő, áldozat

Ha többször kerülünk hasonló konfliktusokba, gyanús lehet, hogy egy játszma szereplői: áldozatai vagy előidézői vagyunk.

Világmegváltók

Ha valami elromlott, akkor cseréld le, vegyél újat! – Ez a mai huszonévesek, azaz az Y-generáció jelmondata. Ezt sok idősebb vezető, HR-es is tapasztalja, akiknek nehézséget okoz a fiatalok munkahelyhez kötése. 

hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

konyves magazin


Tekintse meg kiadónk új ingyenes magazinját!


A Könyves című magazint a jól ismert Könyvesblog stábja készíti a Professional Publishing Hungary kiadóval közösen.

Találkozzunk a Facebookon!