hirdetés
hirdetés
hirdetés
Mindenki zseni!

Erős a kísértés, hogy azt higgyük, néhány szám - például IQ hányados - segítségével megismerhetjük az embert. Az emberek azonban nagyon bonyolultak...

Ha meghalljuk azt a szót, hogy vállalkozó, általában két kép jelenik meg lelki szemeink előtt: Döbrögi Úr vagy Árvai Péter a Prezi alapítója. Ki, miért, melyik úton indul?

hirdetés
A pozitív pszichológia alapja

Nem mindegy, hogy valaki a realitás talaját elhagyva pozitív, vagy éppen azt figyelembe véve optimista. Cikkünkből kiderül, mi a két megközelítés tudományos alapja. 

Veteránok, Baby boomerek, X, Y, Z, Alfa…

A mai hat generáció hat meglehetősen különböző embercsoport, mást kedvelnek, máshogy élnek, mások a tulajdonságaik. Hogyan hat a környezet, divat, technika fejlődése?

Nők vs. férfigondolkodás

Mennyire különböznek a férfiak és a nők? Másként gondolkodnak-e, másként beszélgetnek-e és ha igen, akkor hogyan találnak közös hangot? - Teljes cikk!

Mit tanulhatunk tőlük?

Pozicionálás, erőviszonyok, vezetői szerepért folytatott harc – ezek a helyzetek nemcsak a vállalati struktúra mindennapjaira jellemzők, hanem az óvodai udvarokon is jelen vannak. 

hirdetés
Megmondják a tesztek

Megkérdeztünk néhány tesztforgalmazó céget arról, hogy tapasztalataik szerint mi jellemzi a jó vezetőket. Nem a teljes kép megalkotását
kértük tőlük, hanem azt, hogy kutatási adatokon, megfigyeléseken vagy tapasztalatokon alapuló információt osszanak meg velünk. Lássuk a válaszokat!

Szekták és karizmatikus vezetők

Hogyan lehetséges, hogy hétköznapi emberek a józan ész határán túl is irányíthatókká válnak, és mi kell ahhoz, hogy valaki ilyen hatalmat gyakorolhasson mások felett?

Alapvető szükségletünk

Egy 2013-as cikkekünk a hétvégi olvasnivaló.
Ha egy kétéves gyerek előtt leejtünk valamit a földre, valószínűleg fel fogja venni nekünk. A segítségre, együttműködésre való hajlam, úgy tűnik, génjeinkben van. Tippek ennek megvalósítására. - Teljes cikk!

Kik az oversharerek?

Interjú Ujhelyi Adrienn szociálpszichológussal, az ELTE Pszichológiai Intézetének oktatójával a Facebook-használat sajátosságairól, szociálpszichológiai jelenségekről.

A közösségi média döntő (?) ereje

Óriási ereje van a közösségi médiának, ha jól kihasználják azt, ahogy kampányaiban Barack Obama is tette. Itthon is egyre hangsúlyosabb a kérdés, de még van hová fejlődni.

Nem árt tudni…

„Nice to have” információ egy igazán hasznos honlapról, ahol a felhasználók saját munkahelyeiket értékelik. A Glassdoor bemutatása.

Közösségi média szótár

A legnépszerűbb közösségi oldalak felsorolása, definíciója és az online közösségi térben leggyakrabban használt angol kifejezések jelentése.  - Teljes cikk

Online pletykálás - esszé

A mai modern kor pletykálásnak és háttérben történő szervezkedésének színtere már a Facebook és egyéb közösségi oldalak. 

Függőség a világhálón

A Facebook az információelérés kitágítása mellett a pszichés elcsúszások terepe is lett. Mikortól beszélünk függőségről? Interjú Dr. Petke Zsolt addiktológussal. 

Marketing esettanulmány

A XXI. században mindenki jó ár-érték arányban hirdethet és lemérheti annak eredményességét, csak éppen nagyon tisztában kell lenni a praktikákkal ahhoz, hogy valóban megérje.
Teljes cikk!

Közösségi vállalkozások pszichológiája

Kölcsönadjuk a lakásunkat, az autónkat, ismeretleneket veszünk föl a kocsinkba: teljesen új gazdasági modell formálódik a szemünk előtt. De miért bízunk meg másokban ennyire?

A vezetők problémái

A stressznek és a konfliktusoknak az egészséges mértéke fontos sikertényező. Kérdés a mérték. Milyen okok miatt stresszelnek legtöbbet a vezetők, és mire figyeljünk vezetőként. 

Írásban könnyebb?

Mindenki ült már bosszankodva a gép előtt, a valóságnál sokkal rosszabbat feltételezve a másikról, és ennek mentén dühösen válaszolva. Miért tudunk indulatosabbak lenni írásban?

A helyeden vagy?

Nehéz egyszerre megfelelni minden szerepelvárásnak, mind időben, mind lelkileg.
És honnan tudjuk, ha ez nem sikerül? Milyen jelei lehetnek annak, ha nem vagyunk a helyünkön?

Azonnal használható módszerek

Nem olyan könnyű első benyomás alapján, kitartóan ellenséggé formálni bárkit a magunk számára...

A konfliktusos személyiség

Ismer Ön olyasvalakit, akivel könnyű összeveszni, megsértődik mindenen, esetleg az erőfitogtatás fontos része a viselkedésének? Gondolta volna, hogy a gyengeségét kompenzálja ezzel?

Interjú Végh Józseffel

A legkomolyabb konfliktushelyzet, amikor emberéletek forognak kockán. Végh József pszichológus túsztárgyalónak gyorsan kell kiismernie a másikat. Teljes cikk!

Mindennapi játszmáink

A játszmák beszűkítik kapcsolataikat, személyiségünket, azért érdemes lehet belőlük kilépni.

hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

konyves magazin

Találkozzunk a Facebookon!