hirdetés
hirdetés
hirdetés
Mindenki zseni!

Erős a kísértés, hogy azt higgyük, néhány szám - például IQ hányados - segítségével megismerhetjük az embert. Az emberek azonban nagyon bonyolultak...

Ha meghalljuk azt a szót, hogy vállalkozó, általában két kép jelenik meg lelki szemeink előtt: Döbrögi Úr vagy Árvai Péter a Prezi alapítója. Ki, miért, melyik úton indul?

hirdetés
A pozitív pszichológia alapja

Nem mindegy, hogy valaki a realitás talaját elhagyva pozitív, vagy éppen azt figyelembe véve optimista. Cikkünkből kiderül, mi a két megközelítés tudományos alapja. 

Veteránok, Baby boomerek, X, Y, Z, Alfa…

A mai hat generáció hat meglehetősen különböző embercsoport, mást kedvelnek, máshogy élnek, mások a tulajdonságaik. Hogyan hat a környezet, divat, technika fejlődése?

Nők vs. férfigondolkodás

Mennyire különböznek a férfiak és a nők? Másként gondolkodnak-e, másként beszélgetnek-e és ha igen, akkor hogyan találnak közös hangot? - Teljes cikk!

Mit tanulhatunk tőlük?

Pozicionálás, erőviszonyok, vezetői szerepért folytatott harc – ezek a helyzetek nemcsak a vállalati struktúra mindennapjaira jellemzők, hanem az óvodai udvarokon is jelen vannak. 

hirdetés
Megmondják a tesztek

Megkérdeztünk néhány tesztforgalmazó céget arról, hogy tapasztalataik szerint mi jellemzi a jó vezetőket. Nem a teljes kép megalkotását
kértük tőlük, hanem azt, hogy kutatási adatokon, megfigyeléseken vagy tapasztalatokon alapuló információt osszanak meg velünk. Lássuk a válaszokat!

Szekták és karizmatikus vezetők

Hogyan lehetséges, hogy hétköznapi emberek a józan ész határán túl is irányíthatókká válnak, és mi kell ahhoz, hogy valaki ilyen hatalmat gyakorolhasson mások felett?

Alapvető szükségletünk

Egy 2013-as cikkekünk a hétvégi olvasnivaló.
Ha egy kétéves gyerek előtt leejtünk valamit a földre, valószínűleg fel fogja venni nekünk. A segítségre, együttműködésre való hajlam, úgy tűnik, génjeinkben van. Tippek ennek megvalósítására. - Teljes cikk!

Kik az oversharerek?

Interjú Ujhelyi Adrienn szociálpszichológussal, az ELTE Pszichológiai Intézetének oktatójával a Facebook-használat sajátosságairól, szociálpszichológiai jelenségekről.

A közösségi média döntő (?) ereje

Óriási ereje van a közösségi médiának, ha jól kihasználják azt, ahogy kampányaiban Barack Obama is tette. Itthon is egyre hangsúlyosabb a kérdés, de még van hová fejlődni.

Nem árt tudni…

„Nice to have” információ egy igazán hasznos honlapról, ahol a felhasználók saját munkahelyeiket értékelik. A Glassdoor bemutatása.

Közösségi média szótár

A legnépszerűbb közösségi oldalak felsorolása, definíciója és az online közösségi térben leggyakrabban használt angol kifejezések jelentése.  - Teljes cikk

Online pletykálás - esszé

A mai modern kor pletykálásnak és háttérben történő szervezkedésének színtere már a Facebook és egyéb közösségi oldalak. 

Függőség a világhálón

A Facebook az információelérés kitágítása mellett a pszichés elcsúszások terepe is lett. Mikortól beszélünk függőségről? Interjú Dr. Petke Zsolt addiktológussal. 

Marketing esettanulmány

A XXI. században mindenki jó ár-érték arányban hirdethet és lemérheti annak eredményességét, csak éppen nagyon tisztában kell lenni a praktikákkal ahhoz, hogy valóban megérje.
Teljes cikk!

Közösségi vállalkozások pszichológiája

Kölcsönadjuk a lakásunkat, az autónkat, ismeretleneket veszünk föl a kocsinkba: teljesen új gazdasági modell formálódik a szemünk előtt. De miért bízunk meg másokban ennyire?

A vezetők problémái

A stressznek és a konfliktusoknak az egészséges mértéke fontos sikertényező. Kérdés a mérték. Milyen okok miatt stresszelnek legtöbbet a vezetők, és mire figyeljünk vezetőként. 

Írásban könnyebb?

Mindenki ült már bosszankodva a gép előtt, a valóságnál sokkal rosszabbat feltételezve a másikról, és ennek mentén dühösen válaszolva. Miért tudunk indulatosabbak lenni írásban?

A helyeden vagy?

Nehéz egyszerre megfelelni minden szerepelvárásnak, mind időben, mind lelkileg.
És honnan tudjuk, ha ez nem sikerül? Milyen jelei lehetnek annak, ha nem vagyunk a helyünkön?

Azonnal használható módszerek

Nem olyan könnyű első benyomás alapján, kitartóan ellenséggé formálni bárkit a magunk számára...

A konfliktusos személyiség

Ismer Ön olyasvalakit, akivel könnyű összeveszni, megsértődik mindenen, esetleg az erőfitogtatás fontos része a viselkedésének? Gondolta volna, hogy a gyengeségét kompenzálja ezzel?

Interjú Végh Józseffel

A legkomolyabb konfliktushelyzet, amikor emberéletek forognak kockán. Végh József pszichológus túsztárgyalónak gyorsan kell kiismernie a másikat. Teljes cikk!

Mindennapi játszmáink

A játszmák beszűkítik kapcsolataikat, személyiségünket, azért érdemes lehet belőlük kilépni.

hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

konyves magazin


Tekintse meg kiadónk új ingyenes magazinját!


A Könyves című magazint a jól ismert Könyvesblog stábja készíti a Professional Publishing Hungary kiadóval közösen.

Találkozzunk a Facebookon!