hirdetés
hirdetés

A vezetők problémái

Vezetés, stressz, konfliktus

A stressznek és a konfliktusoknak az egészséges mértéke fontos sikertényező. Kérdés a mérték. Milyen okok miatt stresszelnek legtöbbet a vezetők, és mire figyeljünk vezetőként. 

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

A társas konfliktus az egyik legfontosabb, bár nem az egyetlen stresszfaktor egy szervezetben. A vezető-beosztotti viszonylatrendszerekben viszont a szervezet eredményességét meghatározó tényező. Osztom azt az általános alapvetést, hogy a stressznek és a konfliktusoknak az egészséges mértéke fontos sikertényező.
Az Aon Hewitt Legjobb Munkahely felmérése alapján – amelyben több mint tíz év alatt
2-300 ezer kérdőívet töltött ki több száz magyar vállalat alkalmazottja, és amelyre a későbbiekben is többször hivatkozom – Magyarországon minden második magyar munkavállaló nem elfogadható mértékű stresszről számol be a munkahelyén. Az átlag azonban elfedi, hogy vannak vállalatok ahol a stresszt megélő munkavállalók és középvezetők aránya 75 százalék körülire nő, és van a másik véglet, ahol nem elviselhető stresszről már csak 30 százalék számol be. Egyik legutóbbi vállalati projektem esetében, ahol egy magas stresszszinttel működő vállalatban dolgoztam a legjelentősebb stresszkeltő tényező a vezetők által keltett és a munkatársak közti feszültség volt.

Szerző: Balla Gyula

Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el.

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!