hirdetés
hirdetés

A vezetők problémái

Vezetés, stressz, konfliktus

A stressznek és a konfliktusoknak az egészséges mértéke fontos sikertényező. Kérdés a mérték. Milyen okok miatt stresszelnek legtöbbet a vezetők, és mire figyeljünk vezetőként. 

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

A társas konfliktus az egyik legfontosabb, bár nem az egyetlen stresszfaktor egy szervezetben. A vezető-beosztotti viszonylatrendszerekben viszont a szervezet eredményességét meghatározó tényező. Osztom azt az általános alapvetést, hogy a stressznek és a konfliktusoknak az egészséges mértéke fontos sikertényező.
Az Aon Hewitt Legjobb Munkahely felmérése alapján – amelyben több mint tíz év alatt
2-300 ezer kérdőívet töltött ki több száz magyar vállalat alkalmazottja, és amelyre a későbbiekben is többször hivatkozom – Magyarországon minden második magyar munkavállaló nem elfogadható mértékű stresszről számol be a munkahelyén. Az átlag azonban elfedi, hogy vannak vállalatok ahol a stresszt megélő munkavállalók és középvezetők aránya 75 százalék körülire nő, és van a másik véglet, ahol nem elviselhető stresszről már csak 30 százalék számol be. Egyik legutóbbi vállalati projektem esetében, ahol egy magas stresszszinttel működő vállalatban dolgoztam a legjelentősebb stresszkeltő tényező a vezetők által keltett és a munkatársak közti feszültség volt.

Szerző: Balla Gyula

Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el.

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!