hirdetés
hirdetés

Vezetőnek születni kell?

Sokat jegyzeteltem apám mögött a motoron

Hiezl Józseffel, az EDF DÉMÁSZ volt vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk, aki a jó emberismeretet és a bizalmat jelöli meg a sikeres vezető fő tulajdonságaiként.

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

Jó emberismeret és bizalom – többek között ezeknek tudja be Hiezl József, az EDF DÉMÁSZ volt vezérigazgató- helyettese, hogy a mai napig jó vezetőnek tartják. 44 évig dolgozott a jelenleg francia tulajdonú dél-magyarországi áramszolgáltatónál, ebből 22 évet topmenedzserként, és nyugdíjba vonulása óta is nagyon aktív. Most a Szegedi Egyetemen oktat, mellette jótékonykodással foglalkozik.

Amikor leültünk beszélgetni, azt kérdezte, miért érdekes ön a lap számára.

Kíváncsi vagyok.

Azért, mert nagyon jó vezető hírében áll.

Ezt mások mondták?

Igen. Mint ahogy azt is, hogy minden helyzetben higgadt maradt, és mindig mindenkihez volt egy-két
segítő szava. 

Szerintem egy jó vezetőnek nagyon kell ismernie az embereket. Tudnia kell, hogy kit mivel lehet motiválni, és ezt jól kell menedzselnie. Azokat a munkatársakat, akik szeretnek láthatóak lenni a felettesük számára, mindig támogatni kell pár jó szóval, mert ettől lesznek motiváltak, azokat pedig, akik inkább elvonultan szeretik végezni a munkájukat, nem szabad kényszeríteni a láthatóságra. Ugyanakkor mindkét típus esetében tudni kell,
hogy jól végzik-e a dolgukat. 

Mindig tudta a beosztottjairól, hogy jól végzik-e a dolgukat?

Igyekeztem őket olyan feladattal megbízni, amiben jó munkaerővé válhattak. És bíztam bennük. A bizalom szerintem nagyon fontos egy jó vezető életében.

Szerző: Zákányi Virág

 Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el. 

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!