hirdetés
hirdetés

Vezetőnek születni kell?

Sokat jegyzeteltem apám mögött a motoron

Hiezl Józseffel, az EDF DÉMÁSZ volt vezérigazgató-helyettesével beszélgettünk, aki a jó emberismeretet és a bizalmat jelöli meg a sikeres vezető fő tulajdonságaiként.

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

Jó emberismeret és bizalom – többek között ezeknek tudja be Hiezl József, az EDF DÉMÁSZ volt vezérigazgató- helyettese, hogy a mai napig jó vezetőnek tartják. 44 évig dolgozott a jelenleg francia tulajdonú dél-magyarországi áramszolgáltatónál, ebből 22 évet topmenedzserként, és nyugdíjba vonulása óta is nagyon aktív. Most a Szegedi Egyetemen oktat, mellette jótékonykodással foglalkozik.

Amikor leültünk beszélgetni, azt kérdezte, miért érdekes ön a lap számára.

Kíváncsi vagyok.

Azért, mert nagyon jó vezető hírében áll.

Ezt mások mondták?

Igen. Mint ahogy azt is, hogy minden helyzetben higgadt maradt, és mindig mindenkihez volt egy-két
segítő szava. 

Szerintem egy jó vezetőnek nagyon kell ismernie az embereket. Tudnia kell, hogy kit mivel lehet motiválni, és ezt jól kell menedzselnie. Azokat a munkatársakat, akik szeretnek láthatóak lenni a felettesük számára, mindig támogatni kell pár jó szóval, mert ettől lesznek motiváltak, azokat pedig, akik inkább elvonultan szeretik végezni a munkájukat, nem szabad kényszeríteni a láthatóságra. Ugyanakkor mindkét típus esetében tudni kell,
hogy jól végzik-e a dolgukat. 

Mindig tudta a beosztottjairól, hogy jól végzik-e a dolgukat?

Igyekeztem őket olyan feladattal megbízni, amiben jó munkaerővé válhattak. És bíztam bennük. A bizalom szerintem nagyon fontos egy jó vezető életében.

Szerző: Zákányi Virág

 Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el. 

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!