hirdetés
hirdetés

Vezetőként rosszul csináljuk?

Mindig van visszajelzés

A vezetők gyakran panaszkodnak arra, hogy nem tudnak vagy mernek nekik visszajelzést adni, pedig a visszajelzés mindenhol jelen van. Miből vehetjük észre, hogy valamit rosszul csinálunk? 

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

„Az a baj, hogy nekem már senki sem mer vagy tud visszajelzést adni!” – halljuk gyakran menedzserektől, igazgatóktól. Arra utalnak vele, hogy pozíciójukból kifolyólag már szinte képtelenség, hogy egy átlagos napon valaki megmondaná nekik az igazat, különösképpen a negatívumaikról. Kifejtésképpen hozzá is teszik: ebben az információhalmaz és a pozíciójuktól való félelem is közrejátszik. Rajtuk kívül már senki sincs, aki mindent átlátna, így mások nem is tudnak visszajelzést adni, a pozíciójuk ereje miatt pedig még ha tudnának, akkor sem mernek vagy akarnak. Könnyű tehát egyetérteni ezzel a vezetői kijelentéssel, sőt könnyű megérteni is az ilyen vezetőket, pedig nincs igazuk.

A visszajelzés ugyanis olyan, mint az oxigén. Ott van mindenhol, körülvesz, átitat, de nem mindig nyilvánvaló a
formája. Nem mindig verbálisan kapjuk, és nem mindig van felcímkézve a helyzet, hogy ez itt most egy visszajelzés, sőt. A legtöbb esetben úgy van jelen, hogy nincs kimondva. Ezt persze észre kell venni, nyitottnak kell rá lenni. Mondhatnánk, hogy olvasni is tudni kell belőle, de mint azt látni fogjuk, ez a legkevesebb.
A lényeg, hogy észrevegyük.

Ha tehát a fenti mondattal hajlamosak vagyunk egyetérteni, akkor jobb lesz, ha kinyitjuk a szemünket, és elfogadjuk, hogy kicsit jobban körül kell nézni.

Szerző: Füzér Gábor

 Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el. 

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!