hirdetés
hirdetés

Vezetőként rosszul csináljuk?

Mindig van visszajelzés

A vezetők gyakran panaszkodnak arra, hogy nem tudnak vagy mernek nekik visszajelzést adni, pedig a visszajelzés mindenhol jelen van. Miből vehetjük észre, hogy valamit rosszul csinálunk? 

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

„Az a baj, hogy nekem már senki sem mer vagy tud visszajelzést adni!” – halljuk gyakran menedzserektől, igazgatóktól. Arra utalnak vele, hogy pozíciójukból kifolyólag már szinte képtelenség, hogy egy átlagos napon valaki megmondaná nekik az igazat, különösképpen a negatívumaikról. Kifejtésképpen hozzá is teszik: ebben az információhalmaz és a pozíciójuktól való félelem is közrejátszik. Rajtuk kívül már senki sincs, aki mindent átlátna, így mások nem is tudnak visszajelzést adni, a pozíciójuk ereje miatt pedig még ha tudnának, akkor sem mernek vagy akarnak. Könnyű tehát egyetérteni ezzel a vezetői kijelentéssel, sőt könnyű megérteni is az ilyen vezetőket, pedig nincs igazuk.

A visszajelzés ugyanis olyan, mint az oxigén. Ott van mindenhol, körülvesz, átitat, de nem mindig nyilvánvaló a
formája. Nem mindig verbálisan kapjuk, és nem mindig van felcímkézve a helyzet, hogy ez itt most egy visszajelzés, sőt. A legtöbb esetben úgy van jelen, hogy nincs kimondva. Ezt persze észre kell venni, nyitottnak kell rá lenni. Mondhatnánk, hogy olvasni is tudni kell belőle, de mint azt látni fogjuk, ez a legkevesebb.
A lényeg, hogy észrevegyük.

Ha tehát a fenti mondattal hajlamosak vagyunk egyetérteni, akkor jobb lesz, ha kinyitjuk a szemünket, és elfogadjuk, hogy kicsit jobban körül kell nézni.

Szerző: Füzér Gábor

 Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el. 

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!