hirdetés
hirdetés

Játszmák konyha- és tárgyalóasztaloknál

Játszmázunk vagy kilépünk?

A játszmázásnak vannak előnyei is, például izgalmassá tesz helyzeteket, vagy bejósolhatóvá teszi a másik viselkedését. Mégis fontos felismernünk, mikor kell felhagynunk vele.

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

  • Most még nem hívom fel, hadd izguljon egy kicsit.
  • Időzítsük a tárgyalást későbbre – hadd érezzék, hogy nem olyan fontosak nekünk.
  • Ha anyátok nem lenne ilyen morcos, sokkal jobb hangulat lenne idehaza!

A fenti mondatokhoz hasonlóakat szinte mindenki hallott már. Noha nagyon eltérő emberi helyzetekben hangzanak el, az a közös ezekben, hogy a köznapi nyelven „játszmázásnak”
nevezett folyamatról tanúskodnak. Márpedig a „játszmázás” szót eléggé elmarasztaló értelemben használjuk. Érdemes vetnünk egy pillantást arra, hogy ez a „lenézett” dolog miben segít a hétköznapokban és hétvégéken, azaz mit tesz lehetővé, és mit nehezít meg? A dolog emberi oldalához tartozik, hogy magával a lehetőséggel mégis mindannyian – kivéve persze az Olvasót – élünk nap mint nap.

Szerző: Kozma-Vízkeleti Dániel

Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el.

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!