hirdetés
hirdetés

A konfliktusok forrásai, szintjei

Ellentétek a szervezetben

Jó, ha osztályozni tudjuk a konfliktusokat, mert úgy a megoldást is könnyebben megtaláljuk. Cikkünkben nem csak osztályozunk, de tippeket is adunk a megoldáshoz. 

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

Egy közösség működése mindig kompromisszumokat igényel, minél nagyobb az összezártság, annál többet: növekszik a közösség tagjainak egymásra utaltsága, emiatt intenzívebben jelentkeznek a konfliktusok. A legtöbb konfliktus besorolható a „rossz” (akadályozó magatartáshoz vagy a csoport széteséséhez vezető) vagy a „jó” (kreativitást
bátorító, feszültséget enyhítő, a változás lehetőségét elősegítő) kategóriába.

Példa „jó” konfliktusra:

Állandó konfliktusforrás, hogy ki kezelje a problémás ügyfelek panaszait.Miért? Mert rossz a CRM-rendszer, nehéz utánkövetni, elavult a reklamációkezelés, elmaradt az idei ügyfélszolgálati képzés. Így a megoldás a fejlődés irányába mutat.

Vagy

Vezető és csapata között nagy a feszültség. Miért? A vezető önállóságot vár el, a csapat erős vezetést.

Megoldás lehet: köztes megbízott kinevezése, rendszeres, de nem túl sűrű eligazítások,
vagy csapatnak tréning, a vezetőnek coaching.

Példa „rossz” konfliktusra:

Két munkatárs rivalizál egymással, és emiatt folyton akadályozni próbálják egymás teljesítményét. Ez nemcsak nekik, de az egész szervezetnek árt, nincs haszon belőle.

Megoldás lehet egy harmadik fél mediálása. 

A cikk folytatódik az Üzlet&Pszichológia magazinban tippekkel, azonnal használható megoldási javaslatokkal az egyes szituációkra!

Szerző: Földi Miklós

Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el.

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!