hirdetés
hirdetés

Fiatal vezetők kihívásai

Csúcssiker, 35 alatt

Komolyan vesznek egy huszonéves cégvezetőt? Mi jelenthet még motivációt, ha a harmincötödik születésnapunk előtt többet értünk el, mint más a nyugdíja évéig?

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

 

Vajon mi történik akkor, ha a főnök jóval fiatalabb a beosztottaknál, partnereknél, ügyfeleknél és versenytársaknál? Komolyan vesznek-e egy huszonéves cégvezetőt, és mi jelenthet még motivációt, ha a harmincötödik születésnapunk előtt többet értünk el, mint más a nyugdíja évéig? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat fiatal és sikeres topmenedzserek segítségével.

Várkonyi Balázs, az Extreme Digital 35 éves tulajdonos-ügyvezető igazgatója

önerőből alapította műszaki cikkekkel foglalkozó cégét 21 évesen. 2007-ben az Ernst & Young Az év üzletembere versenyén ő vehette át a „Merész Újító” díját, a vállalat tavalyi bevétele elérte a 21,5 milliárd forintot.

Mi adja a motivációt, hogy egy huszonegy éves fiatal srác céget alapítson?

Ó, az egész a gimnáziumi évekig nyúlik vissza. Irigyeltem azokat az osztálytársaimat, akik fagyiárusítással, újságkihordással pénzt kerestek, és mivel ilyen munkát nem találtam, meghirdettem a saját számítógépemet, hogy egy kis bevételhez jussak. Az újsághirdetésre többen is válaszoltak, és én mindegyiküknek azt mondtam, hogy még mindig megvan a gép, úgyhogy kénytelen voltam szerezni nekik is egyet.

...

Lakatos Zsófia a Hill+Knowlton Strategies kommunikációs ügynökség ügyvezető igazgatója,
a Magyar PR Szövetség elnöke és a Fenntarthatóság Szakmai Követe elismerés díjazottja.

Mi a titka a sikereinek?

Nemrég egy diplomaosztó díszvendégeként tartottam beszédet, ott három tényezőt említettem, amelyek szerintem közelebb visznek a sikeres karrierhez: a nyelvtudást, a külföldi gyakorlatot, a kapcsolati hálót – amelyet kiépíteni évekig tart – és a szorgalmat. No meg a szerencse sem árt. S kell az is, hogy az ember mögött ott legyen egy támogató közeg, amely elfogadja mindazt, amivel a karrierépítés jár, hiszen ez napi nyolc óra munkánál jóval többet jelent.

Mi jelentette fiatal vezetőként a legkomolyabb kihívást kezdetben?

Harminchárom évesen lettem a Hill+Knowlton ügyvezetője, bedobtak a mély vízbe. Egyedül kellett döntéseket hoznom, mások tőlem várták a megoldást...

...

Lévai Bálint a BioTech USA 27 éves ügyvezető igazgatója.

A BioTechUSA családi vállalkozásként indult. Hány éves volt, amikor ebbe belecsöppent?

A szüleim alapították a vállalkozást még a 90-es években, a nagyszüleim segítségével. Korán megtapasztaltam, milyen is a vállalkozói lét, gyakran beszéltünk az üzletről otthon. Igazán akkor csöppentem ebbe bele, amikor az egyetem alatt, 19 évesen a testvéremmel és a feleségemmel közösen megalapítottuk a shakereket és kulacsokat gyártó ShakerStore üzletágat. Huszonhárom évesen kezdtem a cég marketing osztályán dolgozni,
a cégvezetői pozíciót idén január óta töltöm be.

Miben más egy 20-as éveiben járó vezető élete, mint a kortársaié, akik gyakran
még csak keresik a boldogulás útját?

Ambiciózus célokkal vettem át a vezetést, ami nagy felelősség. Idén a dolgozói állomány 130-ról 220 főre nőtt, kialakultak az osztálystruktúrák, indokolttá vált a saját üzem beindítása, közben a termékfejlesztés terén
is aktívak vagyunk. Ez a tempó nemcsak nekem, hanem az egész csapatnak nagyobb felelősséget és több munkát jelent. Így kevesebb időt tudok a barátaimmal, a családommal, a hobbijaimmal tölteni. Persze a pozícióm vitathatatlan előnye az anyagi biztonság és az önmegvalósítás lehetősége. Hihetetlenül jó érzés látni, ahogy az elképzeléseink megvalósulnak és nyomot hagynak a világban.

 

Szerző: Barok Eszter

Cikkünket teljes terjedelemben az Üzlet&Pszichológia aktuális lapszámának megvásárlásával érheti el. 

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!