hirdetés
hirdetés

Változás

Változás és menedzsment

Szervezeti változások során a legtöbb tipikus buktató elkerülhető és maximlaizálható a siker esélye – ennek kulcsa a dolgozók minél szélesebb körű bevonása a folyamatba. 

hirdetés

 

Ízelítő a cikkünkből:

Ki ne akart volna már valaha változtatni az életén? Többet mozogni, színházba járni, találkozni régi barátokkal, felhagyni a csülkös pacal vagy a túrórudi (mértéktelen) fogyasztásával? Más, izgalmasabb tevékenységet, testhezállóbb munkakört választani? Gyakran vágyunk a változásra, de közben azt is akarjuk, hogy minden maradjon a régiben. Vannak élethelyzetek, amikor erős küzdelem bontakozik ki a két igényünk között. Szeretnénk változtatni, érezzük benne az új és vonzó lehetőséget, de még félünk a kockázataitól, félünk elveszíteni azt, amit megszoktunk, ami ismerős, kényelmes és biztonságos.

 

Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el.
online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!