hirdetés
hirdetés

Alakulunk-e a munkahelyünkön?

A púpos gyerek és a prés

Személyiségünk sok része formálható és változik akár magától is, más része azonban állandó. De vajon melyek azok a dolgok, amiket egy céges környezet tud változtatni az emberen?

hirdetés

 

Ízelítő a cikkünkből:

„Téged is beszippantott a multi” – szoktuk mondani ismerőseinknek, akik nagyobb vállalatnál kezdenek el dolgozni, feltételezve, hogy mostantól megszűnnek annak a személynek lenni, akiket eddig ismertünk. Előfordul, hogy úgy véljük, hogy egy munkahely ennyire erős formáló hatással lehet valakire. Gyakori az a nézet, hogy a személyiségre úgy gondolunk, mint valami képlékeny masszára, amely egy határozott vállalati kultúrában, a környezeti tényezők függvényében könnyedén alakítható. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű.

 

Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el.
online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!