hirdetés
hirdetés

A helyeden vagy?

Szerepeink rabságában

Nehéz egyszerre megfelelni minden szerepelvárásnak, mind időben, mind lelkileg. És honnan tudjuk, ha ez nem sikerül? Milyen jelei lehetnek annak, ha nem vagyunk a helyünkön?

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

Változni sosem könnyű, megfelelni másoknak, illetve saját elvárásainknak még annyira sem. Nyilvánvaló, hogy szerepeink összeegyeztetése állandó kihívás, és néha fájdalmasan komplikált feladat. Szerepeink néha szárnyakat adnak, néha súlyos béklyóként fojtogatnak minket.
Szabadságvágyunk és egyéni késztetéseink sokszor szemben állnak a szerepeinkből fakadó kötöttségekkel és elvárásokkal. Időnként legszívesebben kiszaladnánk a világból, de a minket körülvevő személyek mindig gondoskodnak arról, hogy ne feledkezzünk meg kötelezettségeinkről. Főnökünk maximális fókuszáltságot és eredményesebb munkát vár tőlünk, míg gyermekeink több törődést és határtalan figyelmet, szüleink szeretnének büszkék lenni ránk, és örömmel látnak el minket jobbnál-jobb tanácsokkal, barátainkról nem is beszélve. Tulajdonképpen mindegy, hogy épp melyik szerepünket játsszuk, kénytelenek vagyunk annak megfelelően viselkedni, akár tetszik, akár nem.
Talán jobb, ha tetszik....

Szerző: Juhász Dániel

Cikkünket teljes terjedelemben lapszámunk megvásárlásával érheti el.

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!