hirdetés
hirdetés

Coaching esettanulmány

Munka az első helyen

Coaching-esettanulmányunkban Máté, a 41 éves vezető történetét ismerhetjük meg, aki attól fél, hogy túl sok időt fordít a munkájára a családja helyett. Mi a megoldás?

hirdetés

Ízelítő a cikkünkből:

Máté a csoportban ötödik alkalommal találkozik vezetőtársaival, nyár után először. Azt kérem, hogy mindenki
elevenítsen fel egy nyári pillanatot. Egy tengerparti történettel kezd, a fiaival akkor is a vízben maradtak és játszottak egy hűvösebb napon, „amikor már a skandinávok is kimentek a vízből.” Ez a vidám kép rá is hangolja a témájára. A nyaralás, a fiaival való együttlét szembesítette azzal, hogy mennyi mindent nem tapasztalhat meg a hétköznapokban, mivel rengeteget dolgozik.

Úgynevezett „coaching-sharinglearning” csoportról van szó, tehát a csoport dönti el, hogy kivel dolgozom.
Máté nyer. A döntés után csoport többi tagja segédénszerepre szerződik, vagyis ott és akkor támogatják
a témahozót, amivel és ahogyan kell. 

Dramatikusan dolgozunk, mindent vizualizálunk, cselekvésbe fordítunk.

Megfogalmaznád, hogy a témában mi foglalkoztat most leginkább? Mi lenne a haszna ennek a munkának?

41 éves vagyok, van még sok nyaram, de a gyerekeimmel már nincs olyan sok nyár. Ez már majdnem az utolsó pillanat, hogy egyensúlyt találjak ebben a kérdésben. Sürgető érzés van bennem, hogy a családommal egy magasabb szintre lépjek. Ez lehet a célja a munkánknak. Mit kezdjek ezzel a belső sürgetéssel?

Az a javaslatom, hogy válaszd ki a csoportból azokat az énrészeidet, amelyekkel találkozol, és rendezd őket el úgy egy képben, ahogyan most benned vannak! 

Máté kiválasztja a sürgető, az aggódó,az érzéseket jelző és a pragmatista énrészeit. Amikor a képet rendezi, legelőre állítja a sürgetőt, hátrébb az aggódót, a sürgetőhöz közel az érzéseket jelzőt, akit a pragmatista éppen szándékszik kicsit odébb lökni. Mindegyikük üzenetét felhangosítja. A sürgető azt mondja: „Figyelj! Nőnek a gyerekeid, most van arra szükségük, hogy mellettük állj!”

Szerző: Szabó Gabi

 Cikkünket teljes terjedelemben az Üzlet&Pszichológia aktuális lapszámának megvásárlásával érheti el. 

online lapszámvásárlás >> 
nyomtatott lapszámvásárlás >> 
online előfizetés >>
nyomtatott előfizetés >>

 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!