hirdetés
hirdetés

A letaglózó előadások titka

Rocky a ringben!

A legjobb márkaépítő eszközöd lehet, ha jó előadó vagy. Különösen fontos ez akkor, ha értékesítőként dolgozol… Az ütős prezentáció olyan, mint egy 13 menetes bokszmeccs, csak az ember megússza sérülés nélkül. A vége lehet ugyanúgy dicsőség, de akár padlót is foghatsz. 

hirdetés

Ahogy a bokszban, úgy egy profi prezentációhoz is kell egy jó adag elszántság, felkészültség, jó taktika, győztes attitűd és a „tigrispillantás”[1] is. Ismered Rocky Balboa történetét? A sztori a sikerről, a bukásról, a kitartásról és a győzelem legfontosabb építőeleméről, a hétköznapok „szürke mackós” felkészüléséről szól. Egy jó előadó ez utóbbit mindenképpen megtanulhatja a philadelphiai csődör történetéből. Vagyis azt, hogy senki sem születik bajnoknak, a győzelemért keményen meg kell dolgozni. A legkiválóbb előadók is kitartó munkával tanulták meg azt, hogyan tartsanak hatásos előadásokat, vagyis hogy miként hozzanak létre olyan „állkapocstörő” pillanatokat az előadás alatt, mint Rocky a ringben.

Legyél emlékezetes!

Képzelj el egy egészen hétköznapi helyzetet: egy buliban vagy, és megkérdezik tőled, hogy ki vagy, és mit csinálsz. Hogyan felelsz?

  • Könyvelek egy kis cégnél.
  • Személyi edző vagyok egy fitneszteremben.
  • Saleses vagyok egy kávés cégnél.

Vagy inkább így?

  • Könyvelőként segítek az ügyfeleimnek, hogy több pénzük maradjon év végén.
  • Edzőként önbizalmat és tartást adok az embereknek.
  • A világ egyik legősibb italával kereskedem, kávét árulok.

Vajon kire emlékeznek még másnap is? Nem túl bonyolult: arra, aki izgalmasabban mondja el a saját történetét. Ez az első szabály: legyél emlékezetes már az elején! Ha lehet, már a bemutatkozásnál, a saját történted elmondásakor. Szóval először is gondold végig, ki vagy, és mit csinálsz. Miért fontos ez azoknak, akikhez beszélsz, és főleg, hogyan tudod ezt emlékezetesen elmondani.

A cikk teljes tartalmát a 2017. április-májusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.[1] Szabadfordításban a Rocky-filmek híres slágerének, a Survivor zenekar „Eye of the Tiger” dalának a címe.

Drágus Richárd
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

- Hogy ő? Ő a legtündéribb lány, akit ismerek: okos, vicces, kedves, segítőkész.

– Ugyanarról az XY-ról beszélünk? Arról az arrogáns, agresszív, rosszindulatú libáról?

– Mi vaaan?!

És tényleg, mi van? Hol az igazság?

Tovább...

 

Találkozzunk a Facebookon!