hirdetés
hirdetés

Karrierváltás – csak úgy, hobbiból

Pénzügyi tanácsadóból lett kézműves borász

The important other – így hívja az angol azt az általános szenvedélyt, amit az ember a főállása mellett még rendkívül komolyan vesz. Nem egy esetben ezek a hobbik valóban kiegészítik az életet, míg sokan aztán azon kapják magukat, hogy ez a bizonyos important other már nem csak kiegészít, hanem szép lassan a főtevékenység helyébe lép. 

hirdetés

Valószínűleg mindnyájan ismerünk az értelmiségi léttől megcsömörlött „vidéken újrakezdőket”, megszállott gasztrofotósokat, elkötelezett drón- és modellrepülő-rajongókat, divatbloggereket, városi biokertészeket, pénzügyi tanácsadókból lett kézműves borászokat, cukrásszá váló kismamákat vagy a magukban mélyen elbújt krimiírót, verselőt felfedező jogászokat, recepciósokból lett stand up előadókat. Titkon vagy kevésbé titkon irigyeljük is azokat, akiknek „sikerült”, ki tudtak lépni a mókuskerékből, és ma már csak a szenvedélyüknek élnek. Sokszor persze életszínvonalbeli kompromisszumok, anyagi lemondások árán, másszor éppen jobb anyagi körülményeket is elérve. 

A cikk teljes tartalmát a 2017. február-márciusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

Bőhm Kornél
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!