hirdetés
hirdetés

Karrierváltás – csak úgy, hobbiból

Pénzügyi tanácsadóból lett kézműves borász

The important other – így hívja az angol azt az általános szenvedélyt, amit az ember a főállása mellett még rendkívül komolyan vesz. Nem egy esetben ezek a hobbik valóban kiegészítik az életet, míg sokan aztán azon kapják magukat, hogy ez a bizonyos important other már nem csak kiegészít, hanem szép lassan a főtevékenység helyébe lép. 

hirdetés

Valószínűleg mindnyájan ismerünk az értelmiségi léttől megcsömörlött „vidéken újrakezdőket”, megszállott gasztrofotósokat, elkötelezett drón- és modellrepülő-rajongókat, divatbloggereket, városi biokertészeket, pénzügyi tanácsadókból lett kézműves borászokat, cukrásszá váló kismamákat vagy a magukban mélyen elbújt krimiírót, verselőt felfedező jogászokat, recepciósokból lett stand up előadókat. Titkon vagy kevésbé titkon irigyeljük is azokat, akiknek „sikerült”, ki tudtak lépni a mókuskerékből, és ma már csak a szenvedélyüknek élnek. Sokszor persze életszínvonalbeli kompromisszumok, anyagi lemondások árán, másszor éppen jobb anyagi körülményeket is elérve. 

A cikk teljes tartalmát a 2017. február-márciusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

Bőhm Kornél
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Amikor elkezdtük összerakni a mostani lapszámot, még repkedtek a „Boldog új évet!” kívánságok, és miután a mostani tematika a boldogság, gondoltuk, vegyük ezt komolyan. Ki lesz boldog idén? Ki volt tavaly, és lesz jövőre? Lecsupaszítva a kérdést a bennünk rejlő boldogságpotenciálra. Azaz a kb. negyven százalékról beszélek, ami felett mi rendelkezünk tudatosan – derül ki az Oláh Attilával készült interjúból. Ami nem a genetikánk, és nem a váratlan események hatása, hanem egyszerűen a boldogságra való képességünk, törekvésünk. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!