hirdetés
hirdetés

Interjú Estela Kun digitális nomáddal

„Nem kellenek a polcon porosodó tárgyak”

A nomádok valaha állatcsordákat tereltek, ma okostelefonjaik vannak; valaha otthon voltak a természet körforgásában, ma fejből ismerik a nemzetközi reptereket. Egy régen megszűntnek hitt életforma támad fel az olcsó repülőjegyeknek és a modern technológiának köszönhetően: a digitális nomádok, akik állandó lakhely nélkül is teljes életet tudnak élni. Estela Kunnal beszélgettem – én Zuglóból kérdeztem, ő Baliról válaszolt.

hirdetés

Hogyan lett belőled digitális nomád?

Tizenhét évesen volt egy nagyon jó lehetőségem, mert az akkori barátommal kimentem Ecuadorba egy hónapra csak úgy utazgatni, és az kinyitotta a világot. Még akkor, az iskola elvégzése előtt rájöttem, hogy sokkal több dolog létezik, mint amiről tudok. Nem tudtam, hogy mit akarok tanulni, és édesapám ajánlotta, hogy menjek ki Amerikába angolt tanulni, kicsit világot látni, és majd ez segít eldönteni, hogy mihez kezdjek. Hatéves korom óta azt mondogattam, hogy szeretném bejárni a világot és tizennyolc évesen el is indultam. Tizenhárom éve mentem el Magyarországról, azóta nyolc különböző országban éltem. Az USA-ban, Mexikóban, Peruban, Portugáliában, Spanyolországban, Angliában, Franciaországban és most Balin.

Húsz év múlva is így fogsz élni?

Most már fáraszt egy kicsit az utazás, inkább egy helyen szeretek lenni legalább egy hónapot vagy kettőt. Biztos, hogy mozogni fogok, de a klasszikus hátizsákos életmód, amikor akár minden éjszaka máshol alszom, már nem vonz.

Ez a jelenség egy pár éve indult be, hogy lehet úgy élni, hogy nem vagy helyhez kötve, és persze a fiatalok nagyon hamar rámozdultak. De ötvenéves embereket vagy családokat is ismerek, akik így élnek. Szerintem ez nem feltétlenül az életkortól függ, inkább most van egy ilyen lehetőség: nyitva vannak a határok, olcsó a repülőjegy, lehet utazni, van uniós útlevelünk.

Van névjegykártyád?

Van, de nem használom.

Mi szerepel rajta foglalkozásként?

Mindjárt megnézem, nem is emlékszem. Szerintem egyébként marketing-tanácsadó vagy... aha, megvan. Ez a saját webstúdiómnak a kártyája. Azt írtuk rá, hogy „Holistic websolutions”. Internetes webmarketinges cég. Marketingstratégiát építünk, illetve onlinemarketing-kampányokat csinálunk főleg olyan vezetőknek, véleményvezéreknek, akik a tudatos életforma témában érdekeltek.

A cikk teljes tartalmát a 2017. október-novemberi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!