hirdetés
hirdetés

2020. áprilisi-májusi lapszám

Legfrissebb Üzlet és Pszichológia olvasóbarát PDF-ben!

A járványhelyzet miatt ezúttal egy olvasóbarát PDF formátumban tálaljuk a legújabb Üzlet és Pszichológiát, és mivel így nem korlátozta semmi a terjedelmünket, még több cikk, információ bekerült. Például egy melléklet is. Előfizetőink emailben megkapták, aki viszont újságosnál szokta beszerezni, ide kattintson!

hirdetés

Amikor elkezdtük összerakni a mostani lapszámot, a koronavírus még távoli jelenségnek tűnt, olyasminek, mint az ebola, amin az ember a híreket látva szörnyülködik, de bízik benne, hogy a kórokozó úgysem lépi át a kontinenshatárt. Március elején kezdett körvonalazódni, hogy ennek ellenére most mire számíthatunk itt, Európában. Körülbelül. Addigra már készülőben volt a cikkek nagy része, melyek a klímavédelemről szólnak.

Van bennem egy ambivalencia. Egyrészt mi lehet most fontosabb a koronavírusnál és a gazdaságra mért pusztító hatásánál. Ki az, aki az egészsége és az egzisztenciája mellett most még egy kicsit a Föld fennmaradásáért is bír aggódni.

Másrészt viszont szoros az összefüggés az epidémia és a klímaválság között. Nem csak azért, mert a kórokozók is globalizálódnak, jönnek-mennek a világban, az éghajlatváltozás és a sarki jégtáblák olvadása is szélesíti a lehetőségeiket, de az is szerepet játszik a járványok kialakulásában, hogy az emberiség egyre nagyobb részt követel magának a természetből, például a vadállatok elfogyasztása révén is…

Továbbá, ami miatt még most sem válik mellékes témává a klímavédelem, az az, hogy megláttuk, milyen, amikor megtörténik a megtörténhetetlen. Milyen az, amikor addig húzgáljuk az oroszlán bajuszát, amíg az üvöltve fel nem ugrik. És mit jelent valójában az egyéni felelősségvállalás, amin perpillanat életek múlnak.

Ha esetleg nem is most azonnal prioritás e lapszám minden tanácsát megfogadni - főképp a zöld irodákra vonatkozókat, egyszer csak visszatér az élet egy korábbi(hoz hasonló) kerékvágásba, és akkor bizony sokkal, de sokkal komolyabban kell vennünk a környezetünk fenntartását, megvédését!

Ennek fényében készült el a mostani lapszám, néhány cikkel reflektálva már a mostani állapotra is. Fókuszba helyezve a lehetséges pozitív dekódolását a mostani helyzetünknek.

Ezúttal még az újságoshoz sem kell elballagni, néhány kattintás ide, és már olvashatóak is vagyunk. 

Ízelítő a tartalomból: 

Imre Tóvári Zsuzsa pszichológus arra hívja fel a figyelmet, hogy próbáljuk kihozni a maximumot a magunkba zárkózásból is. Bent is lehetnek izgalmak, nem csak a külső világban. Sőt.

Dr. Dorosz Dávid, Budapesti főpolgármester-helyettes, klímaszakértő pedig azon kívül, hogy konkrét tanácsokkal szolgál a klímavédelmet prioritásnak érző cégeknek, a klímaváltozás és a mostani járványhelyzet összefüggéseiről is mesél.

Mihalik Judit irodalmi művét szintén a mostani helyzet ihlette. Olyan érzéseket fogalmaz meg, melyeket talán magunknak sem mertünk bevallani.

A KÖVET Egyesület munkatársai azon fáradoznak nap mint nap, hogy zöldebbé varázsolják a cégek működését. Ehhez adnak kézzel fogható tanácsokat.

Dr. Füredi Júlia szervezetpszichológus pedig abban segít, hogy vezetőként hogyan segítsük elő, hogy egyes szokások szép lassan a vállalati kultúra részévé váljanak.

Dr. Szilágyi Judit, szervezeti tanácsadó a változás pozitív hatásairól ír, tekintsünk egy profitábilis időszakként ezekre a hetekre.

Ha pedig egy konkrét coaching eszközre kíváncsi valaki, íme Horváth Irma tippje arra, hogy hogy indulj el a változásban. Konkrétan. Mától.

És további sok remek szakértői cikk Bőhm Kornél, Kovács Eszter, Nemes-Takách Kata, Petri Nóra, Sas Eszter, Torma Kálmán, Vitéz Veronika, Kun Anett, Ali Marietta, Bódis Gergely, Kézdi-Kovács Bernát, M. Kovács Eszter tollából. 

Az újsághoz most hozzácsaptunk egy extra mellékletet is, amiben hónapról hónapra megtervezheted, hogy TE mit fogsz tenni a környezeted megvédéséért. Az újságot 990 forint helyett most 790 forintért megveheted itt.     

 

 

 

 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!