hirdetés
hirdetés

MEGJELENT!

Kovács András Péter a legfrissebb Üzlet és Pszichológia címlapján

A járványhelyzet miatt ezúttal ismét egy olvasóbarát PDF formátumban tálaljuk a legújabb Üzlet és Pszichológiát, és mivel így nem korlátozta semmi a terjedelmünket, még több cikk, információ bekerült. Például egy melléklet is. Előfizetőink emailben megkapják, aki viszont újságosnál szokta beszerezni, ide kattintson!

hirdetés

Legújabb lapszámunk ismét pdf formátumban jelent meg, aminek nagy előnye, hogy így még hosszabb lett, és egy külön mellékletet is csatoltunk hozzá, ami izgalmas lehet a pozitív pszichológia iránt érdeklődő olvasóink számára. Amikor elkezdtük összerakni a tartalmat, még javában zajlott a vírushelyzet, de menet közben már látszott az alagút vége. Azt gondoltuk, hogy a mostani lapszám egyfajta feldolgozása legyen a pandéma okozta személyes és társadalmi lelkiállapotnak. Olyan cikkek, melyek segítségével utólag is megérthetjük, min mentünk keresztül, tanulságokat vonhatunk le, amikkel továbbmennünk érdemes. Minden cikk, ami látszólag a karanténról is szól, túlmutat önmagán. A mostani lapszámban a mérleg inkább a pszichológia, mint az üzlet felé billen. Ez most egy ilyen időszak volt...

Íme a tartalom: 

Természetesen nem minden szól a koronavírusról. Kovács András Pétert például azért most kértük fel a címlapra, hogy feledtesse velünk a nehéz perceket, közvetíteni akartuk, hogy a humor egy fejlett módja a problémákkal való megküzdésnek. 

Pléh Csaba pszichológus, nyelvész, a Közép-európai Egyetem Kognitív Tudományi Tanszékének tanára nagyon izgalmas megvilágításba helyezi a home-office intézményét: történelmi kontextusban értelmezve a COVID okozta családi otthonlétet nem is tűnik annyira nonszensznek, hogy az emberek többsége ilyen jól felvette a ritmust. 

A ritmust pedig igenis sokan felvették, olyanannyira, hogy komoly számmal nem akarnak már visszaállni az emberek a régi rendszerbe. Kása Judit klinikai szakpszichológus számára mindennapi élménynek számít már az erről való beszámoló: 

Limpár Imre pszichológus a visszarendeződés szót járja körül kicsit mélyebben. Miért is akarunk ennyire visszarendeződni? Ugyanoda? Nem lenne ez egy remek alkalom arra, hogy átgondoljuk, hogy pontosan hova is akarunk rendeződni? 

Bokor Petra pszichológus ugyan karanténpszichológiáról mesél, de a kulcsgondolat mégis csak az, hogy a saját jól berögzött sémáink szerint értelmezzük a világot, és ez most igazán látványos volt, hogy ki ezt olvasta ki a hírekből, ki azt. Ugyanazokat a híreket hallva...

Dr. Kovács Eszter pedig a posztCOVID időkre fogalmazz ameg a tanulságokat: 

 

És mindez csak ízelítő volt! Még háromszor ennyi érdekesség, további izgamas témák a lapban, ami itt megvásárolható. 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!