hirdetés
hirdetés

TED

Kiégés ellen van orvosság

Nigel Marsh, több nagysikerű, önéletrajzi ihletettségű, szórakoztatóan megírt könyv szerzője az egyik legnézettebb TED-előadásban szarkasztikus humorral és öniróniával beszél arról, hogy a munkahelyi taposómalom mellett lehet-e kiegyensúlyozott életet élni, és ha igen, vajon miként.

hirdetés

Nigel Marsh 25 éven át dolgozott marketinges szakemberként, méghozzá igen magas beosztásokban, és nem is sikertelenül. Olyan márkák kampányait vezette, mint a Mars, a Fiat, a Pepsi, regionális csoportvezetőként 36 iroda 1000 munkatársa felett diszponált, vezetett saját céget, és végül családjával együtt egy vonzó munkalehetőség miatt Ausztráliában kötött ki. Aztán negyvenévesen egy leépítésnek köszönhetően kiszállt a mókuskerékből, és úgy döntött, hogy ha már így alakult, egy évig nem is keres más munkát, csak négygyermekes családjának él, akiket korábban meglehetősen elhanyagolt a hajszolt munkatempó mellett. Ez alatt az egy év szünet alatt sok mindent átértékelt, és ha a bölcsek kövét nem is találta meg, de hasznos tanácsokkal mindenképpen szolgál a munka és a magánélet harmonikus összehangolásáról. 

A cikk teljes tartalmát a 2016/2017. decemberi-januári lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

Barta Judit
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!