hirdetés
hirdetés

Céljaink megtalálása vektorelemzéssel

Hol van a te kikötőd?

„Telnek-múlnak a napok, hetek, sőt az évek. Egyszer csak arra eszmélek, hogy az életem valahol nagyon máshol tart, mint azt korábban elképzeltem/ahol lennem kellene/amit várnak tőlem, netán amit épp megálmodtam évtizedekkel ezelőtt. Hol szúrtam el? Én hibáztam? Más sodort bajba? Ki tehet róla, hogy ide jutottam? Vagy nem is jutottam sehova?” 

hirdetés

Sokunknak ismerős ez az eszmefuttatás.

Semmi olyat nem állítunk majd a most következő bekezdésekben, hogy minden determinánst lehetne vagy lehetett volna kontrollálni. Ez ugyanis csalfa hazugság lenne. Elvégre véletlen, sorsszerű hatások garmadája les ránk nap mint nap, s csak merő romantikus illúzió, hogy a teljes kontroll nálunk lehet. Mégis, ebben a különös dominósorban – amit életnek nevezünk – akadnak időnként egyes dominók, amelyekre mégis lehet ráhatásunk, feltéve, ha még nem dőltek el, elindítva ezzel a negatív vagy pozitív életesemények végzetszerű futását.

Újra és újra… és újra

Olykor ugyanis tudható, vagy – kicsit realistábban – sejthető, hogy merre tart a jövőnk, persze, ha mindent úgy csinálunk, ahogy eddig. Ne felejtsük el, ha ma és holnap újra és újra azt fogom tenni, amit tegnap és tegnapelőtt tettem, akkor az eredmény is ugyanaz lesz. Ebben nincs semmi különös, ámbár ettől még nyilván rácsodálkozhatom a tízezredik eset után is, hogy már megint megtörtént. 

A cikk teljes tartalmát a 2017. júniusi-júliusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

Limpár Imre
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

- Hogy ő? Ő a legtündéribb lány, akit ismerek: okos, vicces, kedves, segítőkész.

– Ugyanarról az XY-ról beszélünk? Arról az arrogáns, agresszív, rosszindulatú libáról?

– Mi vaaan?!

És tényleg, mi van? Hol az igazság?

Tovább...

 

Találkozzunk a Facebookon!