hirdetés
hirdetés

Create your own innovation

Hogyan törjünk ki a „dobozunkból”?

"A „mi VAN, ha…” kezdetű korlátozó mondatokat kell átalakítani „mi LENNE, ha…” kezdetűekké."

hirdetés

Ha beütjük a Google-keresőbe a „kreativitás” szót, több mint 84 millió találatot kapunk eredményként. Az 1950-es évek óta – amikor is Guilford elkezdte hivatalosan is vizsgálni az innovativitást – óriási ütemben indult be ennek az emberi képességnek a feltérképezése, használata, fókuszba állítása és fejlesztése.

Valójában mi is ez a képesség, amely mindenkiben egyaránt megvan? És ha mindenkiben megvan, akkor mégis miért jelenik meg ennyire különbözőképpen egy-egy ember esetében?

A kreativitás alapját képező energikusság, kíváncsiság, rugalmasság, függetlenség, imaginációs képesség velünk született. Azonban ezeknek a mértéke, megjelenési formája eltérően mutatkozik meg bennünk. Ami ezeket az eltéréseket produkálja, az pedig nem más, mint a kora gyermekkortól kondicionált szokások, tradíciók, kulturális normák.

Amikor még a homok torta volt

Ezek egyfajta biztonságot adnak a világban való tájékozódáshoz, ugyanakkor be is zárnak bennünket egy sémába, egy „dobozba”. Amikor a kreativitásunkat éljük meg vagy épp fejleszteni szeretnénk, akkor ezekből kell kilépnünk, és egy ismeretlen, szokatlan, új világba érkezünk. Biztos sokak számára ismerős az a helyzet, amikor egy meglévő szituációt, viselkedést vagy akár csak a környezetünk egy részét szeretnénk átalakítani teljesen új irányba, és rögtön jönnek a külvilágból a visszajelzések: „De hát ezt nem így szoktad, mi van, ha nem sikerül?”, „Biztos vagy benne?”, „Járt utat járatlanért…” – és még sorolhatnám azokat a gondolkodásunkat alapvetően befolyásoló kereteket, amelyek miatt legbenső lényünk vágyai, impulzusai nem tudnak vagy nem a kívánt formában tudnak megnyilvánulni.

Mi hát a teendő, hogy megélhessük azt a teremtőképességet, amely eredendően bennünk van? Hiszen kisgyermekkorban önfeledten kreáltunk mindenfélét, elképzeltük, ahogy a homok éppen ízletes tortává vagy épp tengerré változott…

A cikk teljes tartalmát a 2017. október-novemberi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

Szirtes Hajnalka
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!