hirdetés
hirdetés

Na, most akkor boldogít vagy nem?

Ha pénz áll a házhoz…

Számos pszichológiai kutatás foglalkozik a pénz és boldogság viszonyával, és rengeteg egybehangzó eredmény született ebben a témában. Általánosságban megállapítható, hogy igen, a pénz boldogít, de csak egy pontig. Utána már nem. 

hirdetés

A pénz legfőbb célja általában az, hogy az emberek jólétet „vegyenek” rajta. Kérdés, hogy ilyenkor a jóllétet is megkapják-e. Daniel Gilbert, a Harvard Egyetem pszichológiaprofesszora kutatása alapján azt a következtetést vonta le, hogy a pénz jelentős érzelembeli különbséget csak a szegényeknél okozhat, ahol az alapvető szükségletek kielégítésére szolgál. Ez a hatás azonban nagyrészt lecsökken, mihelyst az egyén átkerül a középosztályba. 

A cikk teljes tartalmát a 2017. február-márciusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!