hirdetés
hirdetés

A legókockák pszichológiája

„És akkor elsírtam magam legózás közben”

Építs egy tornyot! Mindegy, hogy milyen, mindegy, hogy mekkora, annyi a megkötés, hogy ezzel a barna lapocskával kezdd, és ezzel a zöld kis növénnyel fejezd be – hangzott az instrukció. Mondanom sem kell, hogy tíz ember keze alatt tíz különböző megoldás született: a cezaromán tornyoktól kezdve a hiper-szuper, itt-ott kitüremkedő, balkonos, robotos, üvegtetős, műfüves, egyszóval egyedi építményeken át az egyszerűbb verziókig. Volt minden. 

hirdetés

De ami még a látványnál is érdekesebb, azok a művekhez fűzött magyarázatok voltak. „Én azért építettem ezt a tornyot, mert elég szétszórt vagyok, egyszerre több dologgal szeretek foglalkozni.” „Az én tornyom nagyon jól tükrözi a személyiségemet: elég dinamikus vagyok, és rettentően érdekelnek a progresszív megoldások a munkámban is.” „Nekem nagyon fontos az oxigén, a zöld környezet, ami az életet szimbolizálja, ezért van tele a tornyom sok zöld színű elemmel.” Még sorolhatnám a teljesen személyre szabott bemutatkozásokat, amelyekből szépen kiderül, ki mit tart fontosnak közölni magáról. És ez még csak a bemelegítés.

A cikk teljes tartalmát a 2017. júniusi-júliusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

Szilágyi Andrea
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!