hirdetés
hirdetés

A legókockák pszichológiája

„És akkor elsírtam magam legózás közben”

Építs egy tornyot! Mindegy, hogy milyen, mindegy, hogy mekkora, annyi a megkötés, hogy ezzel a barna lapocskával kezdd, és ezzel a zöld kis növénnyel fejezd be – hangzott az instrukció. Mondanom sem kell, hogy tíz ember keze alatt tíz különböző megoldás született: a cezaromán tornyoktól kezdve a hiper-szuper, itt-ott kitüremkedő, balkonos, robotos, üvegtetős, műfüves, egyszóval egyedi építményeken át az egyszerűbb verziókig. Volt minden. 

hirdetés

De ami még a látványnál is érdekesebb, azok a művekhez fűzött magyarázatok voltak. „Én azért építettem ezt a tornyot, mert elég szétszórt vagyok, egyszerre több dologgal szeretek foglalkozni.” „Az én tornyom nagyon jól tükrözi a személyiségemet: elég dinamikus vagyok, és rettentően érdekelnek a progresszív megoldások a munkámban is.” „Nekem nagyon fontos az oxigén, a zöld környezet, ami az életet szimbolizálja, ezért van tele a tornyom sok zöld színű elemmel.” Még sorolhatnám a teljesen személyre szabott bemutatkozásokat, amelyekből szépen kiderül, ki mit tart fontosnak közölni magáról. És ez még csak a bemelegítés.

A cikk teljes tartalmát a 2017. júniusi-júliusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

Szilágyi Andrea
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!