hirdetés
hirdetés

Személyiségmérés a vállalatban

Előre jelezhető tehetségek

A klasszikus zenében a tíz legnagyobb zeneszerző írta a legfontosabb zenei remekművek mintegy negyven százalékát. Kutatócsoportokban a résztvevők tíz százalékától várható a produktivitás kilencven százaléka. Hogy ebből mi következik? 

hirdetés

Derek Price fizikus, tudománytörténész törvénye, az úgynevezett Price-törvény (Price, 1963) leszögezi, hogy az emberi képességek és tulajdonságok nem egyenlően oszlanak el a világban. Igaz ez a munkahely kontextusára is: a munkafeladatok egyre komplexebbé válásával várhatóan egyre kevesebb ember képes a kiválóságra. Mindez rendkívül fontos kérdéssé teszi a kiválasztást, felhívja a figyelmet anyagi és szervezeti „hasznára”. A nem végiggondolt munkaerő-felvétel ugyanis magas fluktuációmutatókkal, nagy betanítási költségekkel, illetve demoralizálódási kockázattal jár.

A munkahelyi teljesítmény és beilleszkedés előrejelzése és mérése az elmúlt száz év során rendkívül sokat fejlődött. Sokoldalú kutatási eredmények tanúsítják, hogy a személyiség- és képességtesztek mutatói jól előre jelezhetik a későbbi munkahelyi beválást. A vizsgálatok adatai egyértelműen azt sugallják: mind anyagi, mind lélektani szempontból kizárólag a megfelelő embert éri meg a hozzá illeszkedő munkahelyi pozícióra választani.

Több tudományos pszichológiát a kiválasztásban!

A munkaerő-felvétel gyakorlata és a munkapszichológia mint háttértudomány eredményei között jelentős az eltérés. A vállalatvezetők nagy része nem fordít kellő gondot a kiválasztásra, talán el sem jutnak hozzá a modern szakirodalmi ajánlások. Üzleti befolyásolás hatására olyan megoldások iránt köteleződnek el, amelyek pszichológiai értéke gyenge. Az enneagram, az asztrológiai besorolás vagy épp a grafológiai jegyek több vizsgálat egybehangzó adatai szerint is a legcsekélyebb mértékben sem jelzik előre a munkahelyi beválást. 

A cikk teljes tartalmát a 2017. júniusi-júliusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

dr. Mirnics Zsuzsanna
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

- Hogy ő? Ő a legtündéribb lány, akit ismerek: okos, vicces, kedves, segítőkész.

– Ugyanarról az XY-ról beszélünk? Arról az arrogáns, agresszív, rosszindulatú libáról?

– Mi vaaan?!

És tényleg, mi van? Hol az igazság?

Tovább...

 

Találkozzunk a Facebookon!