hirdetés
hirdetés

Személyiségmérés a vállalatban

Előre jelezhető tehetségek

A klasszikus zenében a tíz legnagyobb zeneszerző írta a legfontosabb zenei remekművek mintegy negyven százalékát. Kutatócsoportokban a résztvevők tíz százalékától várható a produktivitás kilencven százaléka. Hogy ebből mi következik? 

hirdetés

Derek Price fizikus, tudománytörténész törvénye, az úgynevezett Price-törvény (Price, 1963) leszögezi, hogy az emberi képességek és tulajdonságok nem egyenlően oszlanak el a világban. Igaz ez a munkahely kontextusára is: a munkafeladatok egyre komplexebbé válásával várhatóan egyre kevesebb ember képes a kiválóságra. Mindez rendkívül fontos kérdéssé teszi a kiválasztást, felhívja a figyelmet anyagi és szervezeti „hasznára”. A nem végiggondolt munkaerő-felvétel ugyanis magas fluktuációmutatókkal, nagy betanítási költségekkel, illetve demoralizálódási kockázattal jár.

A munkahelyi teljesítmény és beilleszkedés előrejelzése és mérése az elmúlt száz év során rendkívül sokat fejlődött. Sokoldalú kutatási eredmények tanúsítják, hogy a személyiség- és képességtesztek mutatói jól előre jelezhetik a későbbi munkahelyi beválást. A vizsgálatok adatai egyértelműen azt sugallják: mind anyagi, mind lélektani szempontból kizárólag a megfelelő embert éri meg a hozzá illeszkedő munkahelyi pozícióra választani.

Több tudományos pszichológiát a kiválasztásban!

A munkaerő-felvétel gyakorlata és a munkapszichológia mint háttértudomány eredményei között jelentős az eltérés. A vállalatvezetők nagy része nem fordít kellő gondot a kiválasztásra, talán el sem jutnak hozzá a modern szakirodalmi ajánlások. Üzleti befolyásolás hatására olyan megoldások iránt köteleződnek el, amelyek pszichológiai értéke gyenge. Az enneagram, az asztrológiai besorolás vagy épp a grafológiai jegyek több vizsgálat egybehangzó adatai szerint is a legcsekélyebb mértékben sem jelzik előre a munkahelyi beválást. 

A cikk teljes tartalmát a 2017. júniusi-júliusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

dr. Mirnics Zsuzsanna
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!