hirdetés
hirdetés

A józan optimizmus

Élet: tisztán vagy keverve?

Divattéma lett a boldogság és az optimizmus, olyannyira, hogy cikkek jelennek meg arról, hogy a boldogság kényszeres üldözése sokkal inkább vezet depresszióhoz, mint jólléthez. De vajon mit kell pozitív hozzáállás alatt érteni, és hol a határ a józan gondolkodás és a túlzott optimizmus között?

hirdetés

A pozitív pszichológia mozgalom alapítói – Martin Seligman és Csíkszentmihályi Mihály – első perctől kezdve arról beszélnek, hogy a boldogság és az optimizmus nem a gondtalan, megpróbáltatásoktól és kudarcoktól mentes életet jelenti, hanem inkább a küzdelmekkel, bukásokkal és talpra állásokkal tűzdelt, teremtő és tartalmas életet. A tudományos világ az elmúlt másfél évtizedben hatalmas erőkkel kutatja, milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy mindannyian magabiztossá és küzdőképessé válhassunk.

A cikk teljes tartalmát a 2017. február-márciusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

dr. Kovács Eszter
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!