hirdetés
hirdetés

Sabbatical

Egy hónap gondtalan jógázás

Mit tehetünk, ha cégünk kulcsfigurája belefáradt a mindennapokba, a sablonos munkavégzésbe, a munkahelyi nyomásba és az állandó stresszbe? Az a vezető, aki már türelmetlen a kollégáival, és depresszív hangulatot áraszt, komoly veszélyeket jelent a szervezetre. Ilyenkor lehet megoldás a sabbatical. Ennek pszichológiai és hr-vetületéről beszélgettünk Nyáriné dr. Mihály Andrea pszichiáter-pszichoterapeuta coachcsal, és Paulovics Évával, a Jobsgarden Kft. ügyvezetőjével.

hirdetés

A sabbatical jelenthet fizetett vagy fizetés nélküli szabadságot is, amely 3–12 hónapos időtartamra is kiterjedhet munkahelytől, titulustól függően. Olyan, hosszabb időtartamra szóló szabadságról beszélünk, amelynek célja, hogy a munkahelyi kötöttségekből kiszakítsa a munkavállalót, hogy valami teljesen új tevékenységbe kezdhessen.

Ma már a versenyszférában sem ritka ez a jelenség, sőt, maga Paulovics Éva is élt ezzel a lehetőséggel, amikor úgy érezte, ki kell szakadnia a mindennapokból. „Családanyaként és cégvezetőként sem volt könnyű lépés, de jobban ment, mint hittem. Az egy hónapos kihagyás után – amelyet jógázással töltöttem – megújult erőforrásokkal tudtam nekiállni a napi feladataimnak” – avatott be minket a részletekbe a Jobsgarden ügyvezetője.

A cikket teljes terjedelemben az Üzlet és Pszichológia 2018. február-márciusi lapszámában olvashatja el. Keresse a nagyobb újságárusoknál, vagy rendelje meg itt

Schäffer Zsuzsa
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

- Hogy ő? Ő a legtündéribb lány, akit ismerek: okos, vicces, kedves, segítőkész.

– Ugyanarról az XY-ról beszélünk? Arról az arrogáns, agresszív, rosszindulatú libáról?

– Mi vaaan?!

És tényleg, mi van? Hol az igazság?

Tovább...

 

Találkozzunk a Facebookon!