hirdetés
hirdetés

Mire vagy képes, hogy ne közösítsenek ki?

Ég a ház! Vagy mégsem?

Evolúciósan társas lények vagyunk: szükségünk van barátokra, társakra, a csoporthoz tartozás élményére ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. A csoport nagymértékben meghatározza személyiségünket. A saját csoporttal való azonosulásnak pedig döntő szerepe van önértékelésünk kialakulásában. A csoport mindenképp hat ránk. 

hirdetés

Csoportban működve normák jönnek létre, kialakul a konformitás és a harmonikus egyensúly. Minden csoportnak megvannak a saját íratlan viselkedési szabályai, amelyek betartását elvárják a tagoktól. Legyen ez egy munkahely, egy iskolai osztály, egy család vagy akár egy hobbi alapján szerveződő társaság. Amennyiben ez a csoportnorma jól illeszkedik a személyiségünkhöz, értékrendünkhöz, úgy jól fogjuk érezni magunkat, ha ettől eltér, akkor egy ideig gond nélkül alkalmazkodunk hozzá, egy ponton túl pedig választanunk kell. A kérdés, hogy vajon mire vagyunk képesek azért, hogy a csoport tagjai maradjunk? Mi történik, ha például a csoport tagjai helytelen választ adnak egy kérdésre, amire mi jól tudjuk a választ? Képesek leszünk eltérni még a saját elképzelésünktől is csak azért, hogy a csoport teljes jogú tagjai maradhassunk?

Hiszem, amit látok?

Solomon Asch pszichológus kutató is ezekre a kérdésekre kereste a választ. Egyetemista diákokkal kísérletezett, akiket egy asztal köré ültetett. Kettesével mutatott fel nekik papírlapokat, amelyek közül az egyiken egy meghatározott hosszúságú vonal szerepelt, a másikon pedig három eltérő hosszúságú vonalat lehetett látni, amelyek közül az egyik hossza megegyezett az első lapon szereplőével. A résztvevőknek azt kellett kiválasztaniuk a három vonal közül, amelyik megegyezik az első lapon szereplő vonal hosszával. A vonalak hossza látványosan különbözött egymástól, tehát a helyes válasz egyértelmű volt. Egyetlen diák kivételével mindenkit beavattak a kísérletbe. Ennek lényege az volt, hogy a beavatott személyek elkezdtek „tévedni”. Tehát a kísérleti személyen kívül mindenki rossz választ adott, így ő egyedüliként került szembe a csoport többségével. 

A cikk teljes tartalmát a 2017. júniusi-júliusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

Ali Marietta
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!