hirdetés
hirdetés

Beköszöntő

hirdetés

Amikor elkezdtük összerakni a mostani lapszámot, még repkedtek a „Boldog új évet!” kívánságok, és miután a mostani tematika a boldogság, gondoltuk, vegyük ezt komolyan. Ki lesz boldog idén? Ki volt tavaly, és lesz jövőre? Lecsupaszítva a kérdést a bennünk rejlő boldogságpotenciálra. Azaz a kb. negyven százalékról beszélek, ami felett mi rendelkezünk tudatosan – derül ki az Oláh Attilával készült interjúból. Ami nem a genetikánk, és nem a váratlan események hatása, hanem egyszerűen a boldogságra való képességünk, törekvésünk.

A kérdés rövid megválaszolásához segítségül hívtam az eddigi címlapon szereplő interjúalanyainkat, akik többségének válasza gyorsan be is futott, különböző, érdekes irányokból vizsgálva a témát. Természetesen kíváncsiságból otthon is megkérdeztem egy három- és egy hatévestől, hogy szerintük mi a boldogság forrása. Ők a címlapszereplőkhöz képest kissé plasztikusabb válaszokat adtak, amelyek többsége megehető, felvehető vagy játszani lehet vele.

Hogy hogyan jut el az ember a boldogságkeresésben a csokitortától az „emberen túlmutató” erőkig? Na, ezt a kérdést jártuk most körbe. Széles a spektrum: valaki a tortát felnőttkorára új autóra cseréli, más pedig nem adja az univerzummal való egyesülés alá. Mi részünkről mindig ügyelünk arra, hogy az újság ne mozduljon el a tudományos alapokról, ehhez képest most az átlagnál (nullánál) többször szerepel benne valamiféle spiritualitás – mivel, ahogy korábban említettem, igyekeztünk alaposan körüljárni a témát.

Ha csak egy embert is közelebb vittünk ezzel a lapszámmal a saját boldogságához, mi már boldogok leszünk.

Gábor Fanni

Főszerkesztő

 

 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

- Hogy ő? Ő a legtündéribb lány, akit ismerek: okos, vicces, kedves, segítőkész.

– Ugyanarról az XY-ról beszélünk? Arról az arrogáns, agresszív, rosszindulatú libáról?

– Mi vaaan?!

És tényleg, mi van? Hol az igazság?

Tovább...

 

Találkozzunk a Facebookon!