hirdetés
hirdetés

Beköszöntő

Ritkán osztok meg magammal vagy a családommal kapcsolatos információt a Facebookon, elég erős hatás kell érjen ahhoz, hogy az éterbe kiáltsam a gondolataimat. Azért persze előfordul. Néhány évvel ezelőtt például emlékszem, hogy ügyet kellett intéznem, több lépcsőben, egymásra épülő folyamatokat banknál, kormányablaknál és az ELMŰ-nél. Már előre fáztam az egésztől, és biztos voltam benne, hogy úgysem sikerül kipipálni egy menetben mindent, annak ellenére, hogy minden hivatalos papír nálam lesz, ami csak létezik, és ráadásul órákat fogok várni mindenhol. A komoly kihívásnak tűnő ügyintézés annyira flottul ment, hogy el sem akartam hinni. 

hirdetés

Mindenhol egyből sorra kerültem, semmilyen váratlan akadály (ebédszünet, szünnap, hiányzó dokumentum vagy meghatalmazás, pontatlan adat stb.) nem gördült a cél elé, és bónuszként még az ügyintézők is mosolyogtak. Ez megért egy posztot.

Örültem, és dicsérni akartam azokat az ügyfélszolgálatosokat, akik segítőkészek voltak velem, és időt spóroltak nekem. Persze talán jobb helyeken ez annyira természetes, hogy inkább ennek ellenkezője kerül fel a Facebookra, de én ilyen kis örömmel is beértem. Ugyanis nem ehhez voltam szokva. Pedig egy megértő értékesítő, ügyintéző, call centeres vagy pultos már szebbé is varázsolja az ember napját. Nyilván fordítva is igaz, a varázslat minden irányban működik. Apró lépések az ügyintézésben, hatalmas visszalépés az ország frusztráltságában.

Szokták mondani, hogy mindenki elad valamit. Így akkor mindenki vesz is. Hozzuk ki a maximumot ebből a (napi szintű) találkozásból! Most ehhez kívánunk segítséget nyújtani.

Gábor Fanni

Főszerkesztő 

Gábor Fanni, főszerkesztő, Üzlet&Pszichológia
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Képzeljünk el egy banális példát: egy számunkra fontos eseményt szervezünk, e-mailben kiküldjük a meghívót néhány barátunknak, és valakitől nem kapunk választ. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!