hirdetés
hirdetés

Pszicho filmkritika: Az ifjú pápa

A renitens pápa – és szorongásai

Új év, új műfaj: a pszichológus ez alkalommal sorozatot néz. Az utóbbi időben számos színvonalas alkotás született ebben a műfajban, mi most a boldogság tematikához kapcsolódva Az ifjú pápa (The young pope) című sorozat első évadát állítottuk célkeresztbe. 

hirdetés

A történet hőse egy fiktív személy, az amerikai Lenny Belardo, aki a legfiatalabb pápaként vonul be a történelembe XIII. Pius néven. Életének ellentmondásait, döntéseit, kétségeit nyomon követve egy mély, számos jelentésrétegben értelmezhető útkeresést követhet végig a néző, amely a kiteljesedéssel, sorsával való megbékéléssel zárul. A sorozat 2016-ban készült Paolo Sorrentino rendezésében, főszereplője, a pápa nem más, mint Jude Law. 

A cikk teljes tartalmát a 2017. február-márciusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

Bene Zsuzsa
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

People skill, azaz a „skillek”, kompetenciák, erősségek királynője maga az emberismeret. Sok örömet hoz, ha van, és sok csalódást, ha ez nem az erősségünk. Meggyőződésem, miszerint én biztos jó emberismerő vagyok, az utóbbi fél évben igencsak megkérdőjeleződött bennem, amikor is nyílt órákat voltam kénytelen megtekinteni iskolaválasztás címszó alatt. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!