hirdetés
hirdetés

Pszicho filmkritika: Az ifjú pápa

A renitens pápa – és szorongásai

Új év, új műfaj: a pszichológus ez alkalommal sorozatot néz. Az utóbbi időben számos színvonalas alkotás született ebben a műfajban, mi most a boldogság tematikához kapcsolódva Az ifjú pápa (The young pope) című sorozat első évadát állítottuk célkeresztbe. 

hirdetés

A történet hőse egy fiktív személy, az amerikai Lenny Belardo, aki a legfiatalabb pápaként vonul be a történelembe XIII. Pius néven. Életének ellentmondásait, döntéseit, kétségeit nyomon követve egy mély, számos jelentésrétegben értelmezhető útkeresést követhet végig a néző, amely a kiteljesedéssel, sorsával való megbékéléssel zárul. A sorozat 2016-ban készült Paolo Sorrentino rendezésében, főszereplője, a pápa nem más, mint Jude Law. 

A cikk teljes tartalmát a 2017. február-márciusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

Bene Zsuzsa
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Amikor elkezdtük összerakni a mostani lapszámot, még repkedtek a „Boldog új évet!” kívánságok, és miután a mostani tematika a boldogság, gondoltuk, vegyük ezt komolyan. Ki lesz boldog idén? Ki volt tavaly, és lesz jövőre? Lecsupaszítva a kérdést a bennünk rejlő boldogságpotenciálra. Azaz a kb. negyven százalékról beszélek, ami felett mi rendelkezünk tudatosan – derül ki az Oláh Attilával készült interjúból. Ami nem a genetikánk, és nem a váratlan események hatása, hanem egyszerűen a boldogságra való képességünk, törekvésünk. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!