hirdetés
hirdetés

Pszicho filmkritika: Az ifjú pápa

A renitens pápa – és szorongásai

Új év, új műfaj: a pszichológus ez alkalommal sorozatot néz. Az utóbbi időben számos színvonalas alkotás született ebben a műfajban, mi most a boldogság tematikához kapcsolódva Az ifjú pápa (The young pope) című sorozat első évadát állítottuk célkeresztbe. 

hirdetés

A történet hőse egy fiktív személy, az amerikai Lenny Belardo, aki a legfiatalabb pápaként vonul be a történelembe XIII. Pius néven. Életének ellentmondásait, döntéseit, kétségeit nyomon követve egy mély, számos jelentésrétegben értelmezhető útkeresést követhet végig a néző, amely a kiteljesedéssel, sorsával való megbékéléssel zárul. A sorozat 2016-ban készült Paolo Sorrentino rendezésében, főszereplője, a pápa nem más, mint Jude Law. 

A cikk teljes tartalmát a 2017. február-márciusi lapszámunkban találja.

A megrendeléshez kattintson ide.

Bene Zsuzsa
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Ritkán osztok meg magammal vagy a családommal kapcsolatos információt a Facebookon, elég erős hatás kell érjen ahhoz, hogy az éterbe kiáltsam a gondolataimat. Azért persze előfordul. Néhány évvel ezelőtt például emlékszem, hogy ügyet kellett intéznem, több lépcsőben, egymásra épülő folyamatokat banknál, kormányablaknál és az ELMŰ-nél. Már előre fáztam az egésztől, és biztos voltam benne, hogy úgysem sikerül kipipálni egy menetben mindent, annak ellenére, hogy minden hivatalos papír nálam lesz, ami csak létezik, és ráadásul órákat fogok várni mindenhol. A komoly kihívásnak tűnő ügyintézés annyira flottul ment, hogy el sem akartam hinni. Tovább...

Találkozzunk a Facebookon!